Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Poedelnaakt

Guy Didelez (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Alien mag, samen met haar vriendje Sander, de poedel van haar stokoude en steenrijke buurvrouw uitlaten. Als blijkt dat er een paar ongure schoften de hond willen stelen, belanden ze al snel in een avontuur.
Onderwerp
Verliefd zijn
Leesniveau
AVI M7, AVI 9
Titel
Poedelnaakt
Auteur
Guy Didelez
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2015 | Andere uitgaven
161 p. : ill.
ISBN
9789462343900 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alien mag, samen met haar vriendje Sander, de poedel van haar stokoude en steenrijke buurvrouw uitlaten. Twee kerels blijken het op de poedel te hebben voorzien en zodoende verandert de romantische wandeling van Sander en Alien in een uitputtend avontuur. Dit is het derde boek over Sander en Alien. De andere delen ('Alien' en 'Frituur Paradiso') schreef de auteur samen met Marc de Bel. Het is, evenals de vorige boeken, een spannend verhaal. Vanaf het begin wordt de lezer vol vaart meegenomen van de ene naar de andere avontuurlijke scène. Ook gaat het verder door op de ontluikende verliefdheid tussen Alien en Sander; voor de lezer even spannend om over te lezen. In tegenstelling tot de eerdere delen, krijgt de lezer in dit boek niet alleen de gedachten van Sander, maar ook van andere personages te lezen. Deze wisselingen zijn zeer kort en zorgen daardoor voor verwarring. Ook is het ongeloofwaardig dat de auteur zelfs honden laat denken en spreken. Qua stijl is het boek ook minder gesla…Lees verder

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia