Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wonderwens

Guy Didelez (auteur), Marijke Klompmaker (illustrator)
+1
Wonderwens
×
Wonderwens Wonderwens
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Clown Floppie is naar het heksendorp van Trezebelle gekomen. Hij wil de wens van het zieke jongetje Jippe in vervulling laten gaan. Maar Jippe wil graag vliegen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen, Ziek zijn, Helpen
Titel
Wonderwens
Auteur
Guy Didelez
Illustrator
Marijke Klompmaker
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2015
115 p. : ill.
ISBN
9789022331187 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Heksje Trezebelle, die eigenlijk geboren is als mensenkind en daarom altijd een nepneus en nepwratten draagt, ontmoet Clown Floppie. Trezebelle herkent veel van haarzelf in hem (er anders uitzien dan wie je bent). Clown Floppie werkt voor Clini-clowns en is naar het heksendorp gekomen om de hartenwens van Jippe, een heel ziek jongetje, in vervulling te laten gaan. Toverspreuken is geen probleem, maar Jippe wil beslist vliegen en dat is veel te gevaarlijk. Gelukkig heeft Trezebelle een flitsend idee. Alleen kan ze wel tegen de gemene plannen van die enge Balthazar op, die zegt dat hij Jippe ook wil helpen? Tweede deel uit de serie 'Heksje Trezebelle'*, waarin Trezebelle het hoofd heel koel moet houden. Redelijk taalgebruik met hier en daar een onbekend of ouderwets woord (bussel). De tekst is gedrukt in een vrij grote letter. Overzichtelijke bladspiegel waarbij de tekst rechts niet is uitgelijnd. Met een zestal gedetailleerde grijs-witte potloodillustraties. Doet denken aan Heksje Lill…Lees verder

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties