Lock, stock and two smoking barrels

Guy Ritchie (regisseur), Jason Flemyng (acteur), Dexter Fletcher (acteur)
Vier Londense kleine criminelen komen in aanraking met de echte onderwereld als ze een pokerspel met grote inzet verliezen
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Lock, stock and two smoking barrels / written and dir. by Guy Ritchie
Regisseur
Guy Ritchie
Acteur
Jason Flemyng Dexter Fletcher 1966- Nick Moran Jason Statham
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2005 | Andere uitgaves
1 dvd-video + bonus dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Duits, Spaans
EAN
5050582376203

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Speelfilmdebuut en misdaadkomedie van de Britse regisseur Guy Ritchie, echtgenoot van Madonna, uit 1998. Met Dexter Fletcher, Nick Moran e.a. Vier Londense kleine criminelen komen in aanraking met de echte onderwereld als ze een pokerspel met grote inzet verliezen. Elspeth Haughton (Apollo Movie Guide,i) geeft 88 (van 100) punten: 'Snappy and stylish, this crackerjack Brit comedy assembles eccentric characters, financial impositions, a porn king, crooks, drug dealers, personal idiosyncrasies, calamitous coincidences and big guns. Smart editing, clever story, fresh soundtrack and strong acting are a veritable indulgence.' De film was wereldwijd een groot bioscoopsucces maar vooral in Engeland vanwege het Cockney accent dat soms moeilijk te begrijpen was voor Amerikanen. Deze Special edition bevat zeer veel extra's zoals documentaires, interviews, interactieve routekaart van Londen etc.

Over Guy Ritchie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kathy Hutchins

Guy Stuart Ritchie (Hatfield, 10 september 1968) is een Brits scenarioschrijver en filmmaker.

Jeugdjaren

Ritchie is geboren in Hatfield, als tweede kind van Amber (née Parkinson) en John Vivian Ritchie. Ritchie is dyslectisch. Hij werd op 15-jarige leeftijd geschorst van Stanbridge Earls School, een van de meest prominente instellingen die gespecialiseerd zijn in dyslexie in het Verenigd Koninkrijk. Ritchie beweerde dat dit kwam doordat hij drugs gebruikte op school, maar zijn vader verklaarde later dat hij veel spijbelde en "een meisje vermaakte" in zijn kamer. Hierna ging hij naar school op de Sibford School.

Naast zijn oudere zus, Tabitha, een dans-instructeur, heeft Ritchie een half-broer, Kevin Bayton. Ritchies' moeder baarde Bayton in haar tienerjaren en gaf hem op voor adoptie.

Carrière

Regisseur

Ritchie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek