Sherlock Holmes : a game of shadows

Guy Ritchie (regisseur), Hans Zimmer (componist), Robert Downey (acteur)
Detective Sherlock Holmes en zijn assistent moeten de slechte plannen van professor Moriarty dwarsbomen.
Titel
Sherlock Holmes : a game of shadows
Regisseur
Guy Ritchie
Componist
Hans Zimmer 1957-
Acteur
Robert Downey (jr) Jude Law Rachel McAdams Noomi Rapace
Uniforme titel
Sherlock Holmes : a game of shadows
Taal
Engels
Parallelle titel
Sherlock Holmes
Parallelle titel
Sherlock Holmes 2
Uitgever
Warner Home Video, 2012 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
123 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051888091333

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regisseur Guy Ritchie zorgde in 2009* voor een nieuw imago voor Sherlock Holmes: van saaie speurder naar snelle actieheld. Ook in deze vervolgfilm uit 2011 zien we Robert Downey Jr. (Iron man; Due date) en Jude Law als Holmes en zijn assistent Dr. Watson die eind 19e eeuw de misdaad bestrijden. Ze moeten de slechte plannen van aartsvijand Professor Moriarty (Jared Harris) dwarsbomen en krijgen hulp van Holmes' oudere broer Mycroft Holmes (Stephen Fry) en zigeunerin Sim (Noomi Rapace). Eric Koch (Telegraaf 15-12-'11) concludeert: 'Na de wat gekunstelde, zelfingenomen herintroductie van Sherlock Holmes, twee jaar geleden, hebben Guy Ritchie en zijn acteurs nu echt de smaak te pakken. Sfeervolle decors, ongehaast tempo, eigenzinnige ontwikkelingen en verteltechniek, humor en spanning, alle elementen schuiven organisch in elkaar bij deze pakkende tweede aflevering van een veelbelovende nieuwe filmserie.' Met extra's.

Over Guy Ritchie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kathy Hutchins

Guy Stuart Ritchie (Hatfield, 10 september 1968) is een Brits scenarioschrijver en filmmaker.

Jeugdjaren

Ritchie is geboren in Hatfield, als tweede kind van Amber (née Parkinson) en John Vivian Ritchie. Ritchie is dyslectisch. Hij werd op 15-jarige leeftijd geschorst van Stanbridge Earls School, een van de meest prominente instellingen die gespecialiseerd zijn in dyslexie in het Verenigd Koninkrijk. Ritchie beweerde dat dit kwam doordat hij drugs gebruikte op school, maar zijn vader verklaarde later dat hij veel spijbelde en "een meisje vermaakte" in zijn kamer. Hierna ging hij naar school op de Sibford School.

Naast zijn oudere zus, Tabitha, een dans-instructeur, heeft Ritchie een half-broer, Kevin Bayton. Ritchies' moeder baarde Bayton in haar tienerjaren en gaf hem op voor adoptie.

Carrière

Regisseur

Ritchie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties