Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vrouw met de moedervlek

Håkan Nesser (auteur), Clementine Luijten (vertaler)
Commissaris van Veeteren tast lange tijd in het duister omtrent het motief, verband en de dader van de identieke moord op twee mannen.
Titel
De vrouw met de moedervlek
Auteur
Håkan Nesser
Vertaler
Clementine Luijten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Kvinna med födelsemärke
Uitgever
Breda: De Geus, 2013 | Andere uitgaves
279 p.
ISBN
9789044529791 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kort na elkaar worden twee mannen op identieke wijze vermoord. De politie tast lange tijd in het duister omtrent de dader, het motief en het verband. Dan blijkt dat de mannen samen een officiersopleiding hebben gevolgd, maar intussen wordt een derde man vermoord, ook een studiegenoot. Heel langzaam aan worden zaken iets duidelijker. Het gaat om een vrouw die wraak neemt om wat haar moeder ruim dertig jaar geleden is aangedaan door vier mannen. Zal de vierde het overleven? Commissaris Van Veeteren heeft nauwelijks aanknopingspunten om een vierde misdrijf te voorkomen. Een origineel en spannend misdaadverhaal met een goede intrige, een uitstekende karakterisering en een uitstekend beeld van het alledaagse politiewerk. De setting is met opzet vaag gehouden: het heeft iets Scandinavisch, maar zou ook Duits of Nederlands kunnen zijn. Dat maakt het verhaal bijna universeel. Normale druk.

Over Håkan Nesser

Håkan Nesser (Kumla, 21 februari 1950) is een Zweedse schrijver. Nesser is docent van beroep.

Van Veeteren

Nesser werd in de jaren 90 bekend door zijn bekroonde misdaadromans met inspecteur Van Veeteren in de hoofdrol. De romans spelen zich af in Maardam in een fictief Europees land, met onder andere opvallende trekjes van Nederland en/of Vlaanderen, waar inspecteur Van Veeteren met zijn collega's wordt ingeschakeld om een moeilijke moordzaak op te helderen.

Van Veeteren is een menselijke politieman: de vraag waarom een misdaad begaan is, is voor hem ook zeer belangrijk.

In 2003 verscheen het laatste deel uit de reeks over inspecteur Van Veeteren: Fallet G.

De romans met Van Veeteren werden verfilmd met Sven Wolter als Van Veeteren.

Ander werk

Nesser heeft ook een aantal opzichzelfstaande boeken geschreven, zoals Kim Novak badade aldrig i Genesaret…Lees verder op Wikipedia

Suggesties