Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Van Veeteren en de zaak-G.

Håkan Nesser (auteur), Edith Sybesma-De Groot (vertaler)
Commissaris Van Veeteren probeert in 2002 een moord op te lossen die werd gepleegd in 1987, maar destijds niet bewezen kon worden.
Titel
Van Veeteren en de zaak-G.
Auteur
Håkan Nesser
Vertaler
Edith Sybesma-De Groot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Fallet G
Editie
3
Uitgever
Breda: De Geus, 2012 | Andere uitgaves
533 p.
ISBN
9789044524635 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Van de twee delen in dit boek speelt het eerste in 1987. Commissaris Van Veeteren van de politie in Maardam wordt dan ingeschakeld als in Linden een vrouw door haar man dood op de bodem van hun zwembad is gevonden. De man, Jaan G. Hennan, bijgenaamd G., werd in 1975 veroordeeld voor drugshandel en kreeg volgens de politie de helft van de straf die hij verdiende. Hoewel Van Veeteren zeker weet dat G. zijn vrouw om het verzekeringsgeld heeft gedood, kan dat niet worden bewezen en gaat G. vrijuit. Deel 2 speelt in 2002. De gepensioneerde Van Veeteren heeft een antiquariaat, waar de dochter van een privédetective, die in 1987 bij zaak-G. betrokken was, zijn hulp vraagt. Haar vader wordt vermist. De negende misdaadroman over Van Veeteren van de Zweedse ex-leraar (1950). Zijn boeken werden meer dan eens bekroond en in veel talen vertaald, sommige zijn verfilmd. Een realistische en uitstekend opgebouwde, spannende misdaadroman, die opvalt door de goede dialogen en sfeertekening. Kleine druk.

Over Håkan Nesser

Håkan Nesser (Kumla, 21 februari 1950) is een Zweedse schrijver. Nesser is docent van beroep.

Van Veeteren

Nesser werd in de jaren 90 bekend door zijn bekroonde misdaadromans met inspecteur Van Veeteren in de hoofdrol. De romans spelen zich af in Maardam in een fictief Europees land, met onder andere opvallende trekjes van Nederland en/of Vlaanderen, waar inspecteur Van Veeteren met zijn collega's wordt ingeschakeld om een moeilijke moordzaak op te helderen.

Van Veeteren is een menselijke politieman: de vraag waarom een misdaad begaan is, is voor hem ook zeer belangrijk.

In 2003 verscheen het laatste deel uit de reeks over inspecteur Van Veeteren: Fallet G.

De romans met Van Veeteren werden verfilmd met Sven Wolter als Van Veeteren.

Ander werk

Nesser heeft ook een aantal opzichzelfstaande boeken geschreven, zoals Kim Novak badade aldrig i Genesaret…Lees verder op Wikipedia