Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The buddha of suburbia

Hanif Kureishi (auteur), Zadie Smith (inleider)
Een Engelse jongen heeft er veel voor over om de saaie buitenwijk, waar hij bij zijn Engelse moeder en Indiase vader woont, te ontvluchten. Dat moment breekt aan wanneer zijn vader er met zijn artistieke vriendin vandoor gaat. De jongen trekt bij hen in en treedt een andere wereld binnen: de wereld van de grote stad, waarin cultuur en kunst een belangrijke plaats innemen.
Titel
The buddha of suburbia
Auteur
Hanif Kureishi
Inleider
Zadie Smith
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber & Faber, 2015 | Andere uitgaves
XIII, 284 p.
ISBN
9780571313174 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Hanif Kureishi

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Nrbelex

Hanif Kureshi (Bromley, Londen, 5 december 1954) is een Engelse roman- en toneelschrijver en filmer van gedeeltelijk Pakistaanse afkomst. In zijn werk komen onder andere de thema's ras, nationalisme, immigratie en seksualiteit aan de orde. In 2008 nam The Times Kureishi op in haar lijst met de vijftig grootste Engelstalige schrijvers sinds 1945.

Leven

Kureishi werd geboren in Londen als zoon van een Pakistaanse vader en een Engelse moeder. Zijn vader, Rafiushan, stamde uit een welvarende familie uit Madras waarvan de meeste leden bij de splitsing van Brits Indië in 1947 verhuisden naar Pakistan. Rafiushan kwam naar Engeland om er rechten te studeren, maar zei deze studie spoedig vaarwel en was later werkzaam als medewerker van de Pakistaanse ambassade. Na het huwelijk van zijn vader en moeder, Audry Buss, ging het gezin in Bromley wonen, waar Kureishi geboren werd.

Na de middelbare school studeerde Kureishi een jaa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek