Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dit moet je weten

Hanif Kureishi (auteur)
+1
Dit moet je weten
×
Dit moet je weten Dit moet je weten

Dit moet je weten

Een succesvol psychoanalyticus van middelbare leeftijd dreigt in een crisis te raken door onopgeloste problemen in zijn jeugd in het Londen van de jaren zeventig van de 20e eeuw.
Titel
Dit moet je weten
Auteur
Hanif Kureishi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Something to tell you
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2008
469 p.
ISBN
9789023426974

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hanif Kureishi (1954-) brak door met zijn romans 'The Buddha of Suburbia' en 'Intimacy' en zijn filmscenario’s voor 'My beautiful laundrette' en 'Sammy and Rosie get laid'. De hoofdpersoon van zijn nieuwste roman is de Pakistaans-Engelse psychoanalyticus Jamal Khan, die in het drukke, kleurrijke en multiculturele Londen van nu terugkijkt op de jaren zeventig (de pop- en drugscultuur) en tachtig (het Thatcherisme) en hoe hijzelf en zijn vrienden die tijd hebben overleefd: zijn beste vriend, een extraverte toneelregisseur, ontdekt zijn tweede jeugd met Jamals zuster, een andere vriend probeert hem te chanteren, en zelfs Jamals grootste liefde duikt weer in zijn leven op (en wordt zo onverwacht een concurrent voor zijn ex-vrouw). Een kaleidoscopisch beeld van een bruisende maatschappij waar de decadentie en het morele verval onontwarbaar met elkaar zijn verweven. Een grote lijn is in het kleurrijke geheel niet goed te herkennen, waardoor deze ambitieuze, boeiende en dikke roman enigszins…Lees verder

Over Hanif Kureishi

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Nrbelex

Hanif Kureshi (Bromley, Londen, 5 december 1954) is een Engelse roman- en toneelschrijver en filmer van gedeeltelijk Pakistaanse afkomst. In zijn werk komen onder andere de thema's ras, nationalisme, immigratie en seksualiteit aan de orde. In 2008 nam The Times Kureishi op in haar lijst met de vijftig grootste Engelstalige schrijvers sinds 1945.

Leven

Kureishi werd geboren in Londen als zoon van een Pakistaanse vader en een Engelse moeder. Zijn vader, Rafiushan, stamde uit een welvarende familie uit Madras waarvan de meeste leden bij de splitsing van Brits Indië in 1947 verhuisden naar Pakistan. Rafiushan kwam naar Engeland om er rechten te studeren, maar zei deze studie spoedig vaarwel en was later werkzaam als medewerker van de Pakistaanse ambassade. Na het huwelijk van zijn vader en moeder, Audry Buss, ging het gezin in Bromley wonen, waar Kureishi geboren werd.

Na de middelbare school studeerde Kureishi een jaa…Lees verder op Wikipedia