Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dansen op het dak

Hanna Kraan (auteur), Jung-Hee Spetter (illustrator)
+1
Dansen op het dak
×
Dansen op het dak Dansen op het dak
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel verhalen over Sinterklaas. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Dansen op het dak / Hanna Kraan ; ill. Jung-Hee Spetter
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Jung-Hee Spetter
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2006 | Andere uitgaves
45 p. : ill.
ISBN
90-5637-102-9
Plaatsingssuggestie
Sinterklaas (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bundel met negen sinterklaasverhalen, verdeeld over 45 pagina's. De insteek is klassiek: Sinterklaas, een Piet en de schimmel. Er is sprake van zoekgeraakte verlanglijsten, klimpartijen op de daken, pepernoot- en speculaasproblemen. Kortom: zoals het hoort. Veel plaats is ingeruimd voor de - geschilderde - illustraties. Ze zijn groot en kleurrijk en uit alles blijkt een grote lust tot versieren/decoreren. Dat geeft Sint, de schimmel en (vooral) Piet iets heel fris en aantrekkelijks. De tekeningen beslaan veelal een hele pagina; de tekstpagina's bevatten veel tekst in twee kolommen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar. Met luisterboek* met een integrale weergave van het boek, voorgelezen door de auteur zelf.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als lerares Italiaans.

Ze begon met schrijven voor het tijdschrift Boerderij, waarvoor ze korte verhaaltjes over dieren schreef: een haas, een egel, een merel en een uil. Nadat ze gestopt was bij het tijdschrift, bewerkte ze haar verhalen voor een voorleesbundel. Dit eerste boek, Verhalen van de boze heks, verscheen in 1990 bij Lemniscaat en is nog altijd haar succesvolste boek. De boze heks is weer bezig! (1992), Bloemen voor de boze heks (1994), Toveren met de boze heks (1996), De boze heks geeft een feest (2002) en Lang leve de boze heks (2003) werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen.

Bij Villa Achterwerk werd een televisieserie…Lees verder op Wikipedia