Boek
Nederlands

De boze heks moet winnen

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
De boze heks moet winnen
×
De boze heks moet winnen De boze heks moet winnen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De boze heks krijgt visite van haar zus, de Zuiderheks. Deze wil een wedstrijd doen. Wie wint, is de baas in het bos. De dieren bedenken een plan. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
De boze heks moet winnen
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2013 | Andere uitgaves
128 p. : ill.
ISBN
9789056371913 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De dieren uit het bos zijn afwisselend vol bewondering en bang voor de boze heks. Soms krijgen ze door haar toverkunst ook dingen die fijn zijn, zoals appelsap als je dorst hebt of zomaar taart. Het leukst is het om haar te slim af te zijn en haar toverkunsten te verhinderen. Van de vier vrienden kan de haas hiervoor de beste plannetjes bedenken. Uil is altijd een beetje bang en de egel bederft de boel vaak door zijn verkeerde opmerkingen. Merel is de boodschapper. In veertien verhaaltjes worden de belevenissen met de heks op humoristische wijze in vlotte, eigentijdse taal verteld. Omdat de dieren zich gedragen en spreken als mensen, kunnen kinderen zich goed inleven in alles wat er in het bos gebeurt. Bomen die plotseling verdwijnen als er een draadje omheen zit, vastgeplakt worden als je in het bos op een bolletje trapt, enz. Maar als de kwaaie Zuiderheks op bezoek komt worden de dieren echt bang. Dan scharen ze zich eensgezind achter 'hun heks' als die met haar zus een wedstrijd mo…Lees verder

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als lerares Italiaans.

Ze begon met schrijven voor het tijdschrift Boerderij, waarvoor ze korte verhaaltjes over dieren schreef: een haas, een egel, een merel en een uil. Nadat ze gestopt was bij het tijdschrift, bewerkte ze haar verhalen voor een voorleesbundel. Dit eerste boek, Verhalen van de boze heks, verscheen in 1990 bij Lemniscaat en is nog altijd haar succesvolste boek. De boze heks is weer bezig! (1992), Bloemen voor de boze heks (1994), Toveren met de boze heks (1996), De boze heks geeft een feest (2002) en Lang leve de boze heks (2003) werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen.

Bij Villa Achterwerk werd een televisieserie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties