Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De boze heks is weer bezig!

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
De boze heks is weer bezig!
×
De boze heks is weer bezig! De boze heks is weer bezig!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Veertien verhalen over de boze heks. Ze leert de eigenwijze dieren in het bos graag een lesje. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
De boze heks is weer bezig!
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2017 | Andere uitgaves
127 p. : ill.
ISBN
9789060698532 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het bos beleven haas, egel, uil en de andere dieren allerlei avonturen met de boze heks, die niet zo kwaad is als ze op het eerste gezicht lijkt en bovendien eigenwijze dieren graag een lesje leert. Na 'Verhalen van de boze heks' is dit het tweede boek met veertien verhalen over de boze heks, die allemaal een afgerond avontuur bevatten. Ze zijn goed van stijl en opbouw. Ze hebben genoeg spanning om lekker bij te griezelen, maar lopen toch ook altijd goed af. Geïllustreerd met zwart-grijs-witte tekeningen in een gecombineerde techniek, een beetje in de stijl van Quentin Blake, vlot en humoristisch. Verzorgde uitgave met een fraaie omslagtekening van een heks die een drank brouwt. Leuke verhalen om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als lerares Italiaans.

Ze begon met schrijven voor het tijdschrift Boerderij, waarvoor ze korte verhaaltjes over dieren schreef: een haas, een egel, een merel en een uil. Nadat ze gestopt was bij het tijdschrift, bewerkte ze haar verhalen voor een voorleesbundel. Dit eerste boek, Verhalen van de boze heks, verscheen in 1990 bij Lemniscaat en is nog altijd haar succesvolste boek. De boze heks is weer bezig! (1992), Bloemen voor de boze heks (1994), Toveren met de boze heks (1996), De boze heks geeft een feest (2002) en Lang leve de boze heks (2003) werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen.

Bij Villa Achterwerk werd een televisieserie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties