Luisterboek
Nederlands

Hanna Kraan leest Krik & Domper, Krik en Melle

Hanna Kraan (auteur)
+1
Hanna Kraan leest Krik & Domper, Krik en Melle
×
Hanna Kraan leest Krik & Domper, Krik en Melle Hanna Kraan leest Krik & Domper, Krik en Melle

Hanna Kraan leest Krik & Domper, Krik en Melle

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De drie vrienden Krik de eekhoorn, Melle de merel en Domper de pad maken allerlei avonturen mee in de tuin van de familie Keizer. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Hanna Kraan leest Krik & Domper, Krik en Melle
Auteur
Hanna Kraan
Uniforme titel
Krik & Domper, Krik en Melle
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, © 2016
2 cd's
Speelduur
ca. 2,5 uur
ISBN
9789047621591

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van de gelijknamige boeken uit 2005 en 2006*, voorgelezen door de auteur zelf. Een bundel verhalen over de belevenissen van Krik de eekhoorn, Melle de merel en Domper de pad, die samen in de tuin van de familie Keizer wonen en ieder hun eigen menselijke karakter hebben. De hoofdstukken staan los van elkaar en worden vanuit het perspectief van de dieren verteld: zij hebben mensen in hún tuin gezien. Het taalgebruik is gericht op jonge kinderen en bevat veel dialogen zonder moeilijke woorden. Korte, humoristische verhaaltjes over vaak komische of juist ontroerende situaties met een aantal vrolijke en grappige liedjes. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als lerares Italiaans.

Ze begon met schrijven voor het tijdschrift Boerderij, waarvoor ze korte verhaaltjes over dieren schreef: een haas, een egel, een merel en een uil. Nadat ze gestopt was bij het tijdschrift, bewerkte ze haar verhalen voor een voorleesbundel. Dit eerste boek, Verhalen van de boze heks, verscheen in 1990 bij Lemniscaat en is nog altijd haar succesvolste boek. De boze heks is weer bezig! (1992), Bloemen voor de boze heks (1994), Toveren met de boze heks (1996), De boze heks geeft een feest (2002) en Lang leve de boze heks (2003) werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen.

Bij Villa Achterwerk werd een televisieserie…Lees verder op Wikipedia