Hier is de boze heks

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Hier is de boze heks
×
Hier is de boze heks Hier is de boze heks
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dertig verhalen over de boze heks. Ze maakt de dieren in het bos soms erg bang, maar kan ook heerlijke snoepjes en appeltaart toveren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Hier is de boze heks
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
8e dr.
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2022 | Andere uitgaves
176 p. : ill.
ISBN
9789056377144

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Selectie van dertig verhalen uit de zes eerder verschenen boeken over de boze heks. Vrolijke, geestige, in vlotte, eigentijdse taal vertelde verhalen over de boze heks (een echte mopperkont) die met haar vrienden egel, haas, uil en merel en de andere dieren in het bos woont, waar natuurlijk van alles gebeurt. Van de vier vrienden kan de haas de beste plannetjes bedenken, is uil altijd een beetje bang, bederft egel de boel vaak door zijn verkeerde opmerkingen en is merel de boodschapper. De dieren kunnen het niet altijd even goed vinden met de boze heks, haar gemopper en rare toverkunsten, maar als haar zus, de kwaaie Zuiderheks op bezoek komt, zijn de dieren toch het liefst bij 'hun' heks in de buurt. Bovendien kan de boze heks ook heerlijke soepjes en appeltaart toveren. Mooi uitgegeven, heerlijk voorleesboek in fors formaat, waarin de vele, vrolijke, uitstekend bij de verhalen aansluitende illustraties van Annemarie van Haeringen allemaal in kleur zijn. Leuk om voor te lezen vanaf c…Lees verder

Hier is de boze heks

Hier is de boze heks' van Hanna Kraan bevat een selectie van de mooiste verhalen uit de zes eerder verschenen 'boze heks'-titels. Ze nemen je mee naar het dierenbos waar de boze heks geregeld onvoorspelbaar onstuimig door het bos stuift. Gelukkig houdt ze dat nooit lang vol. Meestal dankzij de eerbiedwaardigheid waarmee haas met haar omspringt en de rust waarmee uil haar benadert. Meer dan eens redden zij het onbeholpen, op zichzelf gerichte egeltje uit de handen van de met toverspreuken dreigende heks. De dertig, met humor doorweven verhalen, kunnen los van elkaar gelezen worden. De taal is sober én mooi. Pittige dialogen en levendige beschrijvingen schetsen een herkenbaar beeld van de situaties waarin de dieren –met menselijke trekjes- verzeild raken. De zachte zwarte tekeningen waarmee Annemarie van Haeringen de karakters van de bosbewoners in de verschillende delen treffend wist te schetsen, zijn hier in kleur terug te vinden. Sfeervolle, vaak paginavullende beelden verlevendigen …Lees verder

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als docent Italiaans.

Levensloop

Hanna Kraan wordt vlak na de Tweede Wereldoorlog (op 24 juli 1946) in Rotterdam Delfshaven geboren. Ze heeft twee broers, een oudere (Jaap) en een jongere (Henk). De kinderen groeien op in het jongenshuis van haar ouders. In haar jonge jaren speelt Hanna veel met haar kleine broer, totdat ze boeken ontdekt en begint te lezen. Ze is gegrepen door taal. En dat heeft ze niet van een vreemde, haar vader Hendrik H. Kraan schrijft drie spannende verhalen voor jongens: De smokkelexpres, De ijzeren wet en Het ivoren fregat. Na de HBS gaat Hanna naar Utrecht om Italiaans te studeren.

Begin jaren ‘70 keert ze terug naar Rotterdam en wordt docent Italiaans aan het cons…Lees verder op Wikipedia

Suggesties