Boek
Nederlands

Kom je dansen, boze heks?

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Kom je dansen, boze heks?
×
Kom je dansen, boze heks? Kom je dansen, boze heks?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Haas, egel en uil hebben een geweldig idee: een groot feest in het bos. Een feest voor iedereen. Dus ook voor de boze heks. Maar je weet nooit hoe zij reageert… Prentvertelling met kleurrijke aquarellen. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Feestjes bouwen, Heksen
Titel
Kom je dansen, boze heks?
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789047707288 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Toveren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De verhalen van de boze heks verschenen tot nu toe als voorleesbundels of luisterboek. Nu is er een prentvertelling, waarin een oorspronkelijk verhaal uit 2004 van paginagrote illustraties werd voorzien. De tekst is daarin in twee kolommen, goed leesbaar, in een groot lettertype, afgedrukt. De boze heks heeft een onvoorspelbaar humeur, maar ook haar aardige kanten, dus het is voor de dieren in het bos altijd afwachten hoe haar pet staat. En hoewel het er aan het begin van het verhaal niet best uitziet, tovert ze op het eind een prachtige taart om het feest in het bos luister bij te zetten. Het verhaal wordt tevens gedragen door de charmante illustraties, pentekeningen ingekleurd met zacht aquarel. De auteur overleed in 2011; de illustrator illustreerde al haar verhalenbundels over de boze heks. Fijn dat jonge kinderen met deze uitgave opnieuw van een van haar avonturen kunnen genieten. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als lerares Italiaans.

Ze begon met schrijven voor het tijdschrift Boerderij, waarvoor ze korte verhaaltjes over dieren schreef: een haas, een egel, een merel en een uil. Nadat ze gestopt was bij het tijdschrift, bewerkte ze haar verhalen voor een voorleesbundel. Dit eerste boek, Verhalen van de boze heks, verscheen in 1990 bij Lemniscaat en is nog altijd haar succesvolste boek. De boze heks is weer bezig! (1992), Bloemen voor de boze heks (1994), Toveren met de boze heks (1996), De boze heks geeft een feest (2002) en Lang leve de boze heks (2003) werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen.

Bij Villa Achterwerk werd een televisieserie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties