Boek
Nederlands

Lang leve de boze heks !

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Drie verhalen over de boze heks. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Lang leve de boze heks !
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2003
58 p. : ill.
ISBN
90-5637-532-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie nieuwe verhalen van de inmiddels overbekende boze heks en de dieren uit het bos. Elk verhaal is aanvankelijk best spannend door de dreiging van de boze heks, die veel kabaal maakt maar uiteindelijk een klein hartje heeft en graag wil meedoen met de dieren en hen zelfs helpt om de feestvreugde te vergroten. De haat-liefde verhouding spreekt kinderen erg aan en griezelen met een goede afloop in het verschiet heeft altijd succes. De karakters van de dieren doen wat denken aan de verhalen van Toon Tellegen, maar de humor is wat minder subtiel waardoor deze boeken toegankelijker zijn, niet in het minst door de expressieve zwartwittekeningen in gemengde techniek. Deze goedkope uitgave vanwege het thema van de kinderboekenweek 2003 maakt deze verhalen makkelijker verkoopbaar, maar haalt het natuurlijk niet bij de mooie gebonden eerdere uitgaven. Uitermate geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als lerares Italiaans.

Ze begon met schrijven voor het tijdschrift Boerderij, waarvoor ze korte verhaaltjes over dieren schreef: een haas, een egel, een merel en een uil. Nadat ze gestopt was bij het tijdschrift, bewerkte ze haar verhalen voor een voorleesbundel. Dit eerste boek, Verhalen van de boze heks, verscheen in 1990 bij Lemniscaat en is nog altijd haar succesvolste boek. De boze heks is weer bezig! (1992), Bloemen voor de boze heks (1994), Toveren met de boze heks (1996), De boze heks geeft een feest (2002) en Lang leve de boze heks (2003) werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen.

Bij Villa Achterwerk werd een televisieserie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties