Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Toveren met de boze heks

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Toveren met de boze heks
×
Toveren met de boze heks Toveren met de boze heks
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Nieuwe avonturen van de boze heks en de dieren in het bos. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen, Toveren
Titel
Toveren met de boze heks
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
12
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2014 | Andere uitgaves
147 p. : ill.
ISBN
9789056370206 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Veertien originele avonturen met een vrolijke ondertoon waarin een heks die vaak een slecht humeur heeft, samen met de dieren in het bos waar ze woont, allerlei dingen onderneemt. Zo helpen de dieren haar als ze denkt niet meer op haar bezem te kunnen vliegen, maken ze samen een vlieger en vieren ze feest. De schrijfster heeft een uitstekend uitgebalanceerde fantasiewereld geschapen waarbij voor ieder karakter respect en waardering is. De ongedwongen manier waarop de dieren met elkaar omgaan en de oplossingen die zij verzinnen, zullen veel jonge kinderen aanspreken. Uitermate geschikt om voor te lezen. Uitstekende woordkeus met veel spreektaal, erg grote letter, goede bladspiegel. De sprekende zwart-witillustraties passen uitstekend bij de tekst.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als lerares Italiaans.

Ze begon met schrijven voor het tijdschrift Boerderij, waarvoor ze korte verhaaltjes over dieren schreef: een haas, een egel, een merel en een uil. Nadat ze gestopt was bij het tijdschrift, bewerkte ze haar verhalen voor een voorleesbundel. Dit eerste boek, Verhalen van de boze heks, verscheen in 1990 bij Lemniscaat en is nog altijd haar succesvolste boek. De boze heks is weer bezig! (1992), Bloemen voor de boze heks (1994), Toveren met de boze heks (1996), De boze heks geeft een feest (2002) en Lang leve de boze heks (2003) werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen.

Bij Villa Achterwerk werd een televisieserie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties