Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verhalen van de boze heks

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Verhalen van de boze heks
×
Verhalen van de boze heks Verhalen van de boze heks
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In het bos woont de boze heks. Als ze een slecht humeur heeft, en dat is heel vaak, tovert ze alle dieren om. Gelukkig tovert ze alles weer terug zodra haar boze bui over is. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Verhalen van de boze heks
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
16
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2014 | Andere uitgaves
110 p. : ill.
ISBN
9789060697924 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Al vanaf 1973 schreef de auteur kinderverhalen, die voor een deel werden gepubliceerd in 'De Boerderij'. Dit boek vormde in 1990 haar debuut. Het bevat een aantal vrolijke verhalen over een boze heks, die het de dieren in het bos erg lastig maakt. Zij zijn niet voor niets bang voor haar. De heks rent als een razende door het bos en tovert alle dieren om. Gelukkig tovert ze alles terug als haar boze bui voorbij is. In enkele verhalen proberen de dieren aardig voor haar te zijn, maar niet altijd reageert de heks daarop. Als ze op zekere dag door een list uit het bos verdwijnt, wordt het heel saai. De dieren zijn blij als de heks terug is. In het laatste verhaal wordt een hulpdienst opgericht, omdat de heks niet meer zoveel kan. Overzichtelijke bladspiegel met duidelijke letters. Mooie zwart-witillustraties in gemengde techniek, die aansluiten bij de tekst, kleurig omslag. Een leuk boek om zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar dat tevens geschikt is om voor te lezen aan jongere kinderen.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als lerares Italiaans.

Ze begon met schrijven voor het tijdschrift Boerderij, waarvoor ze korte verhaaltjes over dieren schreef: een haas, een egel, een merel en een uil. Nadat ze gestopt was bij het tijdschrift, bewerkte ze haar verhalen voor een voorleesbundel. Dit eerste boek, Verhalen van de boze heks, verscheen in 1990 bij Lemniscaat en is nog altijd haar succesvolste boek. De boze heks is weer bezig! (1992), Bloemen voor de boze heks (1994), Toveren met de boze heks (1996), De boze heks geeft een feest (2002) en Lang leve de boze heks (2003) werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen.

Bij Villa Achterwerk werd een televisieserie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties