Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wilma Wonder

Hanne Luyten (auteur), Noëmi Willemen (illustrator)
+1
Wilma Wonder
×
Wilma Wonder Wilma Wonder
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wilma Wonder is boos omdat haar broer zegt dat ze nergens goed in is. Maar iedereen heeft iets bijzonders dat hij of zij goed kan. Prentenboek op rijm met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Wilma Wonder
Auteur
Hanne Luyten
Illustrator
Noëmi Willemen
Taal
Nederlands
Uitgever
Lier: Het Hannekesnest, 2021 | Andere uitgaven
[44] p. : ill.
ISBN
9789464364996 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jezelf zijn (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wilma Wonder is boos. Haar broer zegt dat ze nergens goed in is en wil daarom niet met haar spelen. Maar Wilma kan juist heel veel dingen goed. Gelukkig heeft ze heel veel vrienden die net als Wilma ook allemaal iets bijzonders kunnen. Ze trommelt hen allemaal op en samen doen ze alsof ze piraten zijn. En daar moet je heel dapper voor zijn. Vlotgeschreven kleuterboek op rijm dat laat zien dat jezelf zijn pas echt bijzonder is. Dat uit zich ook in de vriendjes van Wilma die allemaal anders zijn, uit verschillende culturen of met een handicap. Met grote sfeervolle illustraties in kleur, veelal doorlopend over een dubbele pagina. De tekst op elke bladzijde bevat 1 strofe van 4 regels. Goed bruikbaar bij het thema ‘wie ben ik’ bijvoorbeeld. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Wilma Wonder

Voor Wilma is de maat vol. Volgens haar broer is ze te klein en kan ze helemaal niets. Wilma zal eens bewijzen wat ze allemaal wél kan, en als haar broer niet wilt spelen doet ze dat toch gewoon met de buurkinderen. Elk vriendje heeft een ander talent dat op één of andere manier geapprecieerd wordt door de anderen. Origineel in de vormgeving is dat de buurkinderen niet naast maar onder Wilma wonen. Elke keer als ze een verdieping lager gaat om een ander vriendje te ontmoeten, moet je het boek dwars houden om verder te lezen. Nadat alle vrienden samengekomen zijn, spelen ze op het speeltuig alsof ze piraten zijn. Met hun talenten jagen ze de zeemonsters weg. Het dwarshouden lijkt me nu minder zinvol. Plots krijgt Wilma een nieuwe matroos in het oog. Die ziet er heel bijzonder uit. De vrienden komen dichterbij, spreken de lezer aan, benoemen wat een wonder hij/zij is en vragen om met hen mee te varen.Inclusiegewijs is dit boek zeer aangewezen. De plakker op het oog…Lees verder