Boek
Nederlands

Veel plezier met vilt

Hanneke Lucassen (auteur), Joke Offringa (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Aan de hand van kleurenfoto's en patronen in zwart-wit wordt verteld hoe je zelf allerlei dingen van vilt kunt maken. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Knutselen met vilt
Titel
Veel plezier met vilt
Auteur
Hanneke Lucassen Joke Offringa
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Cantecleer, 2004
48 p. : ill.
ISBN
90-213-3444-5
Plaatsingssuggestie
626.9 (SISO) Knutselen met textiel (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vilt is zacht en kleurig, en alles wat je met dit aantrekkelijke materiaal maakt ziet er meteen al mooi uit. Kinderen zijn er dol op. In dit kleine vierkante boekje van de Crea Kids reeks van uitgeverij Cantecleer vinden ze volop ideeën die de auteurs voor hun textielknutselclubje hebben uitgewerkt. De acht hoofdstukjes bevatten wel 35 werkstukken, en bij elk werkstuk wordt duidelijk uitgelegd hoe je het maakt. De technieken die veel voorkomen, staan vooraan in het boekje uitgelegd, samen met een korte uitleg over de gebruikte materialen. Elk afgewerkt resultaat is in kleur gefotografeerd. De meeste dingen hebben een praktische toepassing, bv. een boekomslag, een GSM zakje, een gezelschapsspel, een kaplampje.

Dit is een verzorgd boekje met veel mooie, aantrekkelijke en functionele werkjes uit vilt, goed voor vele namiddagen naaiplezier. [Heidi Vyncke]
Een klein formaat knutselboek waarin verschillende werkstukken worden getoond en beschreven die van vilt en viltplaat zijn gemaakt. Het gaat om werkstukjes als spelletjes, een etui, ballen, sieraden, popjes, sleutelhangers en veel decoratieve zaken. Op kleurenfoto's worden de werkstukken getoond. De werkbeschrijvingen en verkleinde patronen worden daarnaast gegeven. De meeste werkstukken zijn met lijm, naald en draad, schaal, verf en andere eenvoudige benodigdheden goed te maken. Voor volwassenen en oudere kinderen die dit met hulp van volwassenen kunnen maken. Ook leuk om in het basisonderwijs te gebruiken in de lessen textiele werkvormen. Vanaf circa 10 jaar.