Boek
Nederlands

Maar zie, ik heb lief! : eros in kunst en religie

Hans Alma (redacteur), Johan Goud (redacteur)
+1
Maar zie, ik heb lief! : eros in kunst en religie
×
Maar zie, ik heb lief! : eros in kunst en religie Maar zie, ik heb lief! : eros in kunst en religie

Maar zie, ik heb lief! : eros in kunst en religie

In de reeks:
Visies vanuit verschillende invalshoeken op de verbanden tussen eros, kunst en religie.
Titel
Maar zie, ik heb lief! : eros in kunst en religie
Redacteur
Hans Alma Johan Goud
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Zoetermeer: Uitgeverij Meinema, © 2016
120 p. : ill.
ISBN
9789021143903 (paperback)
Plaatsingssuggestie
708.5 (SISO) Erotiek (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een samenvatting van een aantal lezingen van diverse inleiders op het symposium 'Eros en Liefde' van het onderzoekerscollectief Figura Divina. Centraal staat het zoeken naar mogelijkheden tot verbinding van eros, kunst en religie. De benadering is zeer divers: vanuit de filosofie en de psychologie en vanuit de kunst, met name literatuur, schilderkunst, muziek, toneel en dans. Naar het werk van vele auteurs, makers en uitvoerders wordt verwezen en eruit geciteerd. Een register van al deze namen (ruim 150) is opgenomen, alsook een achttal foto's van schilderijen en andere kunstuitingen. Het boek vereist wel enige kennis van genoemde terreinen, met name van de filosofie. De samenstellers zijn hoogleraar (cultuurpsychologie) aan de Universiteit voor humanistiek c.q. emeritus hoogleraar (religie en zingeving in literatuur en kunst) van de Universiteit Utrecht.

Over Hans Alma

Hendrikjen Antonia (Hans) Alma (Nijmegen, 28 mei 1962) is een Nederlands psycholoog, hoogleraar psychologie en zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH) te Utrecht en voormalig rector magnificus aldaar.

Loopbaan

Alma studeerde andragologie in Leiden en psychologie in Nijmegen. In 1998 promoveerde ze aan de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Ze heeft gewerkt als universitair docente godsdienstpsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden. Sinds 2003 is zij als hoogleraar Psychologie en zingeving verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht.

Haar inaugurele rede De parabel van de blinden: psychologie en het verlangen naar zin ging over psychologie en zingeving. Haar aandachtsgebieden zijn: het belang van creativiteit en verbeelding voor identiteitsontwikkeling en zingeving, en de relevantie van kunst…Lees verder op Wikipedia

Suggesties