Boek
Nederlands

Verwevenheid : essays over een verbindend humanisme

Hans Alma (redacteur), Caroline Suransky (redacteur)
+1
Verwevenheid : essays over een verbindend humanisme
×
Verwevenheid : essays over een verbindend humanisme Verwevenheid : essays over een verbindend humanisme

Verwevenheid : essays over een verbindend humanisme

In de reeks:
Genre:
Verbindend humanisme staat voor een fundamentele doordenking hoe mensen met elkaar en met de wereld omgaan, vanuit het oogpunt van verbondenheid en wederzijdse afhankelijkheden. In dit boek onderzoeken de auteurs hoe mensen die verwevenheid creatief kunnen inzetten om te komen tot goed (samen)leven op planetair niveau. Het moderne paradigma van de autonome mens die de wereld naar zijn hand kan zet
Titel
Verwevenheid : essays over een verbindend humanisme
Redacteur
Hans Alma Caroline Suransky
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: VUBPRESS, 2021
220 p.
ISBN
9789461170217 (paperback)
Plaatsingssuggestie
180 (SISO) Humanisme (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Hans Alma

Hendrikjen Antonia (Hans) Alma (Nijmegen, 28 mei 1962) is een Nederlands psycholoog, hoogleraar psychologie en zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH) te Utrecht en voormalig rector magnificus aldaar.

Loopbaan

Alma studeerde andragologie in Leiden en psychologie in Nijmegen. In 1998 promoveerde ze aan de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Ze heeft gewerkt als universitair docente godsdienstpsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden. Sinds 2003 is zij als hoogleraar Psychologie en zingeving verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht.

Haar inaugurele rede De parabel van de blinden: psychologie en het verlangen naar zin ging over psychologie en zingeving. Haar aandachtsgebieden zijn: het belang van creativiteit en verbeelding voor identiteitsontwikkeling en zingeving, en de relevantie van kunst…Lees verder op Wikipedia

Suggesties