Boek
Nederlands

Waarvoor je leeft : studies naar humanistische bronnen van zin

Hans Alma (redacteur), Adri Smaling (redacteur)

Waarvoor je leeft : studies naar humanistische bronnen van zin

Wanneer er geen vaste kaders zijn die aanvaard worden en het gevoel geven dat het leven zin heeft, dreigt er een moeilijk te verdragen leegte te ontstaan. Het leven kan dan ervaren worden als doelloos en waardeloos. Voor velen bieden kaders zoals godsdiensten en andere levensbeschouwingen geen bevredigend antwoord op hun levensvragen. Wat kan in deze situatie de waarde van het humanisme als levens
Onderwerp
Humanisme
Titel
Waarvoor je leeft : studies naar humanistische bronnen van zin
Redacteur
Hans Alma Adri Smaling
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Humanistics University, 2010
262 p. : ill.
ISBN
9789088500701 (paperback)
Plaatsingssuggestie
180 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Hans Alma

Hendrikjen Antonia (Hans) Alma (Nijmegen, 28 mei 1962) is een Nederlands psycholoog, hoogleraar psychologie en zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH) te Utrecht en voormalig rector magnificus aldaar.

Loopbaan

Alma studeerde andragologie in Leiden en psychologie in Nijmegen. In 1998 promoveerde ze aan de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Ze heeft gewerkt als universitair docente godsdienstpsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden. Sinds 2003 is zij als hoogleraar Psychologie en zingeving verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht.

Haar inaugurele rede De parabel van de blinden: psychologie en het verlangen naar zin ging over psychologie en zingeving. Haar aandachtsgebieden zijn: het belang van creativiteit en verbeelding voor identiteitsontwikkeling en zingeving, en de relevantie van kunst…Lees verder op Wikipedia