Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Columns over ondernemerschap en tarijke andere, uiteenlopende onderwerpen.
Onderwerp
Bourlon, Hans
Titel
De blik van Bourlon
Auteur
Hans Bourlon
Illustrator
Randall Casaer
Taal
Nederlands
Editie
Herwerkte editie
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2017 | Andere uitgaven
192 p. : ill.
ISBN
9789022334874 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boek publiceert Hans Bourlon (1962) circa vijftig van zijn in een Belgische krant gepubliceerde columns. Er wordt gesteld dat de schrijver een ondernemer is en dat de teksten zich richten op de 'menselijke drama's die ondernemen met zich meebrengt'. Toch onderhouden de meeste teksten geen relatie met het ondernemerschap. De columns ademen meer de sfeer uit van gezelligheid en persoonlijke overdenkingen. Dat die vanuit een ondernemersgeest komen, doet daar niets aan af. Bourlons proza kan gaan over het jaar 2034, zijn nonkels (Vlaams voor 'ooms'), het dorpje Wieze, herten langs de snelweg, parkieten, lilliputters, een verhuizing enzovoort. Het boek is verlevendigd met poëzie-achtige teksten en twintig in zwart-wit getekende illustraties. Bourbon is nauwelijks kritisch in zijn onderwerpen, hij snijdt ook geen moeilijke zaken aan. Wel probeert hij wat humor in zijn werk te leggen; daarin slaagt de auteur in meerdere stukjes. Het lukt hem de lezer toegang in zijn belevingswereld te…Lees verder

Over Hans Bourlon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Studio100social

Hans Piet Bourlon (Baardegem, 13 maart 1962) is een Belgisch televisieproducent die aan het hoofd staat van Studio 100.

Levensloop

Hij behaalde een diploma wijsbegeerte aan de toenmalige Universitaire Faculteiten Sint-Aloysius.

Bourlon begon zijn carrière bij de toenmalige BRT als medewerker in 1987. Van 1989 tot 1996 was hij er televisieproducer van het programma Samson en Gert.

In 1996 richtte Bourlon samen met Danny Verbiest en Gert Verhulst het productiehuis Studio 100 op. Hij is er nog steeds een van de drijvende krachten en schrijft er onder andere mee aan liedjes, musicals en filmscenario's.

Bourlon werd in 2005 en 2007 genomineerd voor de onderscheiding Manager van het Jaar. In 2008 won hij deze onderscheiding samen met Gert Verhulst.

In 2015 stond Bourlon samen met zijn zakenpartner Verhulst op de 152e plaats in de lijst van rijkste Belgen. Het vermogen van Bourlon wordt geschat op € 112…Lees verder op Wikipedia

Suggesties