Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tien cd's met in totaal zeventien bewerkte sprookjes van Andersen, verschenen ter gelegenheid van tweehonderd jaar Hans Christian Andersen. De verhalen worden aangenaam, duidelijk verstaanbaar voorgelezen door zangeres Chantal van de Steeg en zijn af en toe van achtergrondgeluiden en (klassieke) muziek voorzien. De meeste verhalen duren tussen de zeven minuten en een kwartier; daarnaast zijn er ook langere verhalen van circa een half uur met een uitschieter naar 43 minuten. Bevat o.a. de sprookjes De prinses op de erwt, De tinnen soldaat, De sparrenboom, De vliegende koffer, De nieuwe kleren van de keizer, De engel, De wilde zwanen, Duimelijntje.

Over Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (Odense, 2 april 1805 – Kopenhagen, 4 augustus 1875) was een Deens schrijver en dichter, het bekendst om zijn sprookjes. In eigen land wordt hij gewoonlijk bij zijn voorletters H.C. Andersen genoemd (Deense uitspraak: Ho Cee Annersen).

Biografie

Hans Christian Andersen werd geboren en groeide op in Odense, in grootte de derde stad van Denemarken. Zijn vader was schoenmaker en overleed toen Hans Christian 11 jaar oud was. In zijn vroege jeugd speelde hij graag met zijn poppenkast. Hij wilde graag acteur worden, maar werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool (1819). Zijn opleiding kreeg hij aan een school voor armen, totdat hij op 17-jarige leeftijd via vrienden een beurs kreeg voor een goede school. Op deze laatste school werd hij veel gepest door leraren en leerlingen. Andersen stond bekend als een verlegen en stil persoon, niet goed in de omgang met anderen. Daarom wordt gezegd dat …Lees verder op Wikipedia