Dvd
Engels

De sneeuwkoningin ; De wilde zwanen

Hans Christian Andersen (naar het werk van)

De sneeuwkoningin ; De wilde zwanen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een meisje gaat op zoek naar haar vriendje dat meegenomen is door de Sneeuwkoningin. En Prinses Elise gaat op zoek gaat naar haar broers die door haar stiefmoeder in zwanen zijn veranderd. Vanaf ca. 6 jaar.
Bevat
Titel
De sneeuwkoningin ; De wilde zwanen
Naar het werk van
Hans Christian Andersen
Taal
Engels
Parallelle titel
De sneeuwkoningin & De wilde zwanen
Uitgever
Art-S Home Entertainment, 2012
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1992
Speelduur
60 min.
EAN
8717377006550

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee oorspronkelijk Amerikaanse tekenfilms uit 1992 en 1993: 'De sneeuwkoningin' en 'De wilde zwanen'. Het eerste verhaal is gebaseerd op het prentenboek 'The snowqueen' van Susan Jeffers (illustratie) en Amy Ehrlich en gaat over de vrienden Kay en Gerda. Als Kay in zijn oog en hart getroffen wordt door een scherf van de toverspiegel van de Sneeuwkoningin, raakt hij in haar ban. Ze neemt hem mee naar haar paleis. Gerda blijft verdrietig achter en gaat op zoek naar haar speelkameraad. 'De wilde zwanen', gebaseerd op het bekende sprookjes van Hans Christian Andersen, vertelt het verhaal van prinses Elise die op zoek gaat naar haar broers die door haar stiefmoeder in zwanen zijn veranderd. Om hen te redden moet ze een moeilijke opdracht volbrengen. De tekeningen zijn romantisch en kleurrijk. De karakters praten niet maar het verhaal wordt verteld door de vertelster Celia van de Boogart. Leuk voor jonge kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Over Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (Odense, 2 april 1805 – Kopenhagen, 4 augustus 1875) was een Deens schrijver en dichter, het bekendst om zijn sprookjes. In eigen land wordt hij gewoonlijk bij zijn voorletters H.C. Andersen genoemd (Deense uitspraak: Ho Cee Annersen).

Biografie

Hans Christian Andersen werd geboren en groeide op in Odense, in grootte de derde stad van Denemarken. Zijn vader was schoenmaker en overleed toen Hans Christian 11 jaar oud was. In zijn vroege jeugd speelde hij graag met zijn poppenkast. Hij wilde graag acteur worden, maar werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool (1819). Zijn opleiding kreeg hij aan een school voor armen, totdat hij op 17-jarige leeftijd via vrienden een beurs kreeg voor een goede school. Op deze laatste school werd hij veel gepest door leraren en leerlingen. Andersen stond bekend als een verlegen en stil persoon, niet goed in de omgang met anderen. Daarom wordt gezegd dat …Lees verder op Wikipedia