Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het grote boek van Jubelientje

Hans Hagen (auteur), Philip Hopman (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met korte verhalen over de ondernemende Jubelientje en haar oma. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Bevat
Titel
Het grote boek van Jubelientje / Hans Hagen ; met tek. van Philip Hopman
Auteur
Hans Hagen 1955-
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2005? | Andere uitgaves
218 p. : ill.
ISBN
90-00-03485-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie eerder apart verschenen boeken over de eigentijdse ca. 6-jarige Jubelientje en haar oma, die het samen goed kunnen vinden, in een band. In 'Jubelientje en haar liefste oma'* maken we in zestien verhalen kennis met de beide hoofdpersonen. In 'Jubelientje leert lezen'** leert ze van haar oma lezen en schrijven, maar samen beleven ze in de veertien verhalen nog veel meer. In 'Jubelientje legt een ei'*** hoopt Jubelientje op kleintjes als oma op een schildpad past. De verhaaltjes ontlenen hun kracht aan de gezellige en huiselijke sfeer. Ze hebben allemaal een voorspelbare en bevredigende afloop. Het taalgebruik is speels en modern. De identificatiemogelijkheden zijn talrijk, doordat situaties en belevenissen niet alleen herkenbaar zijn maar tevens vanuit het kind zijn beschreven. De vlot getekende zwartwitillustraties passen goed bij de sfeer van de verhalen. Tekst en tekeningen samen zorgen voor een levendige bladspiegel. Het boek bevat per 'deel' een inhoudsopgave, de paginering lo…Lees verder

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties