Boek
Meertalig

Hans Op de Beeck : extensions

Hans Op de Beeck (auteur)

Hans Op de Beeck : extensions

In 2007, multidisciplinary visual artist Hans Op de Beeck (*1969 in Turnhout) mounted a traveling exhibition called Extensions, which comprised video work, sculptural installations, sculptures, photographs, and drawings. This book documents the exhibition and also contains Spa, a short story inspired by it, which is written from the perspective of an eighty-year-old man looking back on his life du
Onderwerp
Op de Beeck, Hans
Titel
Hans Op de Beeck : extensions
Auteur
Hans Op de Beeck
Taal
Meertalig, Engels, Nederlands
Uitgever
Ostfildern: Hatje Cantz, © 2007
111 p. : ill.
Aantekening
Publicatie n.a.v. de tentoonstelling o.m. te Leuven (M) van 17 november 2007 tot 20 januari 2008
ISBN
9783775720960 (hardback)
Plaatsingssuggestie
706.8 (SISO) Beeldende kunstenaars (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Hans Op de Beeck

Hans Op de Beeck (Turnhout, 1969) is een Belgisch beeldend kunstenaar die leeft en werkt in Anderlecht (Brussel). Sinds een twintigtal jaren bouwt hij aan een internationaal tentoonstellingsparcours.

Situering

"Ik hou erg van oude schilderkunst en van dat idee om een venster op de wereld te bieden. Zodat je de toeschouwer uitnodigt om gewoon te staren. Ik hoop dat moment op te roepen waarop je je eigen individuele verhalen even opzij schuift en gewoon even alleen kan zijn met of in een beeld. Dat is voor mij de ruimte van de kunst - die ik ook terugvind in de oude schilderkunst. Gewoon kijken naar een landschap van Joachim Patinir of een interieur van Johannes Vermeer, en alles loslaten. Ik geloof heel erg in het oude idee van catharsis: de tragische en problematische, maar tegelijk troostende kwaliteit van het beeld." (Hans Op de Beeck in een interview met Marc Holthof van H ART)

Lees verder op Wikipedia