Boek
Engels

Hans Op de Beeck on vanishing

Hans Op de Beeck (auteur), Nicolas De Oliveira (auteur), Nicola Oxley (auteur)
'Hans op de Beeck - On Vanishing' vertrekt bij vragen van literaire auteurs als Jorge Luis Borges, Italo Calvino, Georges Perec en Alain Robbe-Grillet en bouwt nieuwe elementen op en rond het werk van de kunstenaar, en creëert een ambiguë ruimte vol met elkaar kruisende paden en omleidingen, en bezaaid met obstakels.

Beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck is internationaal gezien een van
Onderwerp
Op de Beeck, Hans
Titel
Hans Op de Beeck on vanishing / texts Nicolas de Oliveira and Nicola Oxley
Auteur
Hans Op de Beeck Nicolas De Oliveira Nicola Oxley
Taal
Engels
Uitgever
Brussels: Mercatorfonds, 2007
368 p. : ill.
ISBN
9789061537113
Plaatsingssuggestie
706.8 (SISO) Beeldende kunstenaars (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Hans Op de Beeck

Hans Op de Beeck (Turnhout, 1969) is een Belgisch beeldend kunstenaar die leeft en werkt in Anderlecht (Brussel). Sinds een twintigtal jaren bouwt hij aan een internationaal tentoonstellingsparcours.

Situering

"Ik hou erg van oude schilderkunst en van dat idee om een venster op de wereld te bieden. Zodat je de toeschouwer uitnodigt om gewoon te staren. Ik hoop dat moment op te roepen waarop je je eigen individuele verhalen even opzij schuift en gewoon even alleen kan zijn met of in een beeld. Dat is voor mij de ruimte van de kunst - die ik ook terugvind in de oude schilderkunst. Gewoon kijken naar een landschap van Joachim Patinir of een interieur van Johannes Vermeer, en alles loslaten. Ik geloof heel erg in het oude idee van catharsis: de tragische en problematische, maar tegelijk troostende kwaliteit van het beeld." (Hans Op de Beeck in een interview met Marc Holthof van H ART)

Lees verder op Wikipedia