Dvd
Nederlands
Bettien is succesvol in de keiharde drugszakenwereld in Mallorca, maar ze vervreemdt van haar familie en vrienden en besluit op een gegeven moment samen te werken met de politie.
Onderwerp
Cocaïnehandel
Titel
Bella Bettien
Regisseur
Hans Pos
Naar het werk van
Frank Bovenkerk
Scenarist
Simon De Waal
Acteur
Thekla Reuten Kim Van Kooten Thom Hoffman Fedja Van Huêt
Taal
Nederlands
Uitgever
Red Square Film, © 2018 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 102 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8718868821683

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Televisiefilm uit 2002 van Hans Pos met Thekla Reuten, Kim van Kooten, Thom Hoffman en Fedja van Huet. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Bettien Martens (1951), bijgenaamd ‘La Bella Bettien’, zoals beschreven in het boek van Frank Bovenkerk. Bettien vertrekt naar Mallorca en komt daar terecht in de wereld van de drugshandel, waarna zij zich ontpopt tot succesvolle zakenvrouw in de keiharde mannenwereld. Deze wereld vervreemdt haar van haar familie en vrienden en op een gegeven moment besluit ze samen te werken met de politie. Hans Beerekamp (NRC 17-4-'02): '(...) Behalve het scenario is ook de titelrol van Bella Bettien voortreffelijk. Thekla Reuten heeft al in veel televisieproducties (Wij Alexander) en films (Het 14de kippetje, Kruimeltje) hoofdrollen gespeeld, maar als de beetje tuttige blondine, die steeds een stapje verder gaat wanneer ze eenmaal de smaak van gevaar en macht te pakken heeft, laat ze voor het eerst zien in de eredivisie van de jonge filmacteurs thuis te ho…Lees verder

Over Hans Pos

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Hans Jozef (Hans) Pos (Amsterdam, 10 mei 1958 – Amstelveen, 17 juni 2014) was een Nederlands filmproducent.

Na zijn studie rechten in Amsterdam begon Pos in 1987, samen met Dave Schram en Maria Peters, filmproductiemaatschappij Shooting Star Filmcompany. Sindsdien was hij werkzaam als scenarist, regisseur en filmproducent (van onder andere Kruimeltje, Pietje Bell en Sonny Boy). Hij was ook schrijver: EXIT (2011) was zijn debuutroman. Pos is de vader van actrice Emilie Pos en van actrice Valerie Pos.

Pos overleed in 2014 na een ziekte van enkele jaren.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties