Boek
Nederlands

DAF Variomatic : het pientere pookje

Hans Stoovelaar (auteur)

DAF Variomatic : het pientere pookje

In de reeks:
De presentatie van de Daf 600 personenwagen op de RAI van 1958 was een sensatie! Deze RAI trok 170.000 bezoekers en na de RAI telde DAF 500 kandidaat-dealers en er werden meer dan 4000 Daf personenwagens besteld.
De leus (door de concurrentie bedacht?) voor de Daf personenwagen truttenschudder met jarretelaandrijving' werd een geuzennaam, versterkt door de in 1968 bedachte slogan: Daf heeft
Onderwerp
DAF
Titel
DAF Variomatic : het pientere pookje
Auteur
Hans Stoovelaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: De Alk, 2015
152 p. : ill.
ISBN
9789060138014 (hardback)
Plaatsingssuggestie
657.73 (SISO) Auto's ; Auto's (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van DAF Club Nederland verscheen dit overzicht van DAF personenwagens. De uitgave bevat tal van leuke anekdotes en verhalen, die zorgen dat je het boek steeds weer ter hand neemt. Daar dragen ook de 300 illustraties aan bij. De opzet is zoals van eerdere delen in de reeks DAF monografieën: veel artikelen uit contemporaine bladen als de Autokampioen en het DAFblad, maar ook uit de internationale pers, die laten zien hoe destijds tegen de DAF-producten werd aangekeken. Aan autosportevenementen wordt nauwelijks aandacht besteed. Wel zijn er twee pagina’s over de races achteruitrijden, waar tot nu toe nauwelijks over geschreven schijnt te zijn. Tijdloze uitgave voor de automobielliefhebber.