Blad­muziek
Engels

On stranger tides

Hans Zimmer (componist)
Titel
On stranger tides
Componist
Hans Zimmer 1957-
Taal
Engels
Uitgever
Milwaukee: Hal Leonard Corporation, [2011] | Andere uitgaven
104 p. : ill.
Aantekening
Bezetting: piano
ISBN
9781458411853 (paperback)
Plaatsingssuggestie
789.111 (SISO) Filmmuziek (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bladmuziek bij de vierde Pirates of the Carribean, met een nieuwe regisseur. Vreemde stromen voeren Jack Sparrow (Johnny Depp) naar tropische locaties alwaar hij onder andere Angelina (Penelope Cruz) tegenkomt. De muziek is weer in handen van Hans Zimmer die dit keer samenwerking zocht met Rodrigo Sanchez en Gabriela Quintero, beter bekend als het Mexicaanse gitarenduo Rodrigo y Gabriela. Na enige jaren verruilden ze hun Mexicaanse heavy metal voor een eigen sound waarin naast rock ook klassieke en volksmuziek verweven zijn. Via de Ierse pubs (hun nieuwe thuisbasis) bestormden ze de wereld met aanstekelijke optredens en albums die hoog scoren op de hitlijsten. In dit boek staan drie werken van hen, waarvan Angelina al een topper op You tube is. Gearrangeerd voor eenvoudig piano solo. Graad 2. 104 blz. Walt Disney music HL00316172.

Over Hans Zimmer

CC BY 3.0 - Foto van/door ColliderVideo. Uploader cropped.

Hans Zimmer (Frankfurt am Main, 12 september 1957) is een Duitse componist en muziekproducent van met name filmmuziek. Hij is een van de bekendste filmcomponisten van de moderne filmmuziek. Hij componeerde muziek voor meer dan 150 soundtracks, waaronder die van The Lion King, Gladiator, Pearl Harbor, Pirates of the Caribbean, The Last Samurai, Madagascar, The Da Vinci Code, Kung Fu Panda, The Dark Knight-trilogie, Sherlock Holmes, Inception, Man of Steel, Interstellar, Dunkirk en Dune. Voor The Lion King en Dune won hij de Oscar Beste Filmmuziek.

Levensloop

Jeugd

Zimmer werd geboren in Frankfurt am Main en woonde de eerste jaren van zijn jeugd in Königstein im Taunus. Hij kreeg op jonge leeftijd pianoles, maar na een paar lessen gaf zijn pianoleraar er de brui aan omdat hij zich…Lees verder op Wikipedia

Suggesties