Nadat in een New Yorkse kliniek een doorbraak bij het aids-onderzoek is bereikt, worden de genezen patie͏̈nten vlak na elkaar vermoord.
Titel
Genezing
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Marcel Rouwé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Miracle cure
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, [2016] | Andere uitgaven
444 p.
ISBN
9789022579671 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sara en Michael lijken het ideale paar: hij een beroemde basketballer in New York en zij een gevierd tv-journaliste. Maar dan wordt bij hem aids geconstateerd, in 1991 een dodelijke ziekte zonder kans op genezing. Gelukkig kennen zij Harvey Riker, een arts die onderzoek doet naar een medicijn tegen hiv/aids die recent goede resultaten heeft geboekt. Maar drie van de zes patiënten die genezen zijn, worden op een afschuwelijke manier vermoord. Wie zit hier achter en is Michael wel veilig in zijn kliniek? Dit is de tweede roman (uit 1991) van de schrijver. Een vlot verteld, enigszins ongeloofwaardig spannend verhaal vol met erg eendimensionale figuren. Maar voor de fans van de schrijver maakt dat niet veel uit.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia