Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gevonden

Harlan Coben (auteur), Gert Van Santen (vertaler)
+1
Gevonden
×
Gevonden Gevonden
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Acht maanden na de dood van zijn vader krijgt een 16-jarige jongen allerlei problemen te verwerken.
Titel
Gevonden
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Gert Van Santen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Found
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
327 p.
ISBN
9789022566411 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Acht maanden na de dood van zijn vader, krijgt Mickey Bolitar (16, ik-figuur) nog steeds allerlei problemen te verwerken: zijn vriend Spooner binnen het genootschap belandde door zijn toedoen in het ziekenhuis, Rachel kan de waarheid rond de dood van haar moeder niet verwerken en er zijn nog twee acute zaken. De internetdate van zijn vriendin Ema is spoorloos verdwenen en binnen zijn basketploeg is hij de gepeste nieuweling tot de aanstichter verdwijnt na vermeend drugsgebruik. Te veel voor één mens zou je denken, maar niet voor Mickey. De derde roman* rond Mickey Bolitar - neef van Myron, hoofdpersoon in een heel succesvolle reeks van Coben voor volwassenen - is een typisch jongerenboek: in vlotte stijl geschreven, weinig beschrijvingen, veel dialogen, een vleugje geheim en dus spannend en heel veel vaart. Zeer vlot te lezen, maar het teveel aan nevenintriges maskeert een beetje het gebrek aan diepgang van het verhaal. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia