Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Nadat een vrouw een vreemde foto aan haar man heeft laten zien, verdwijnt hij en probeert zij te achterhalen wie de andere mensen op die foto zijn en welke geheimen zij verbergen.
Titel
Momentopname
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Renée Milders Dowden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Just one look
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2018 | Andere uitgaves
360 p.
ISBN
9789022580714 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Harlan Coben heeft onbetwistbaar zijn sporen verdiend in het thrillergenre, vooral zijn vorige drie werken Niemand vertellen, Oud zeer en Spoorloos werden al vlug internationale successen die in diverse landen de bestsellerlijsten haalden. Momentopname beantwoordt aan dat succes, en ook hier krijgen we weer een ijzersterke intrige, opgebouwd rond geloofwaardige personages en gebeurtenissen die leiden naar een spannende en verrassende climax.

En toch. Wat de auteur desondanks kan worden verweten, is dat hij al te zeer op zeker speelt. Dezelfde ingrediënten en wendingen in het verhaal, zoals verdoezelde elementen in de voorgeschiedenis van de hoofdpersonages, verknipte familiebanden die plots weer worden aangeknoopt met desastreuze gevolgen, het wordt allemaal weer met verve en vakmanschap opgediend, maar de lezer die Harlan Coben van vorige werken kent, zal zich niet van de indruk kunnen losmaken dat zowel aanpak als thema oude getrouwen zijn, uitgedo…Lees verder
Grace Lawson komt tussen een serie foto’s die ze ophaalt bij de fotoservice een oude vergeelde foto van vijf mensen tegen. Een van hen lijkt op haar echtgenoot Jack, maar hij ontkent dat hij het is. Dan verdwijnt hij spoorloos. In dezelfde periode komt na vijftien jaar de veroordeelde vrij van de ‘Boston massacre’, een popconcert waarbij door paniek achttien mensen omkwamen. Grace probeert uit te vinden wie de andere mensen op de foto zijn; dat is niet zonder gevaar en verrassingen. Zo blijkt ze een schoonzus te hebben die de veroordeelde man vervroegd heeft weten vrij te krijgen. En ze vraagt zich af of ze er goed aan doet de bescherming te aanvaarden die een maffia-achtige weldoener haar biedt. De lezer blijft tot het einde in het ongewisse over de ware feiten en dat voelt verfrissend aan tussen de vele voorspelbare verhalen. Ook de hele entourage is overtuigend en aan spanning ontbreekt het geen moment. Normale druk.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia