Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De voormalige basketbalprof (nu sportmakelaar en privéspeurder) Myron Bolitar stuit op de verdwijning van een vroegere sportrivaal.
Titel
Vermist
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Nienke Van Der Meulen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fade away
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014 | Andere uitgaves
349 p.
ISBN
9789022569870 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De derde roman (uit 1996) van de schrijver met als hoofdpersoon Myron Bolitar, ex-basketballer, ex-FBI en nu spelersmakelaar. De 32-jarige Bolitar krijgt een contract aangeboden bij de New Jersey Dragons, omdat hun belangrijkste speler Greg Downing zogenaamd geblesseerd is, maar in feite spoorloos is verdwenen. Bolitar moet hem zien te vinden. Downing was Bolitars belangrijkste rivaal: op het basketbalveld en in de liefde. In Downings huis vindt hij een kamer met veel bloed; later treft hij het lijk van een vrouw aan. Het onderzoek leidt ook naar bepaalde gebeurtenissen in zijn eigen verleden. Hoewel enigzins gedateerd vanwege het noemen van in 1996 actuele populaire personen en muziek blijft een thriller van Coben het neusje van de zalm. Zijn stijl die doorspekt is met humor, wordt niet vaak geëvenaard; de zorgvuldig opgebouwde spanning heeft er niet onder te lijden. Integendeel. De hoofdpersoon acteert met veel zelfspot, een verademing tussen de vele macho-Amerikaanse thrillerhelden.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia

Suggesties