Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dino is mijn vriend

+1
Dino is mijn vriend
×
Dino is mijn vriend Dino is mijn vriend

Dino is mijn vriend

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mark gaat elke dag naar een puppy kijken in de dierenwinkel. Hij mag hem niet hebben van zijn ouders. De eigenaar geeft hem daarom een ei. Uit dat ei komt een dino. Hoe moet Mark die verzorgen? En hoe houdt hij hem verborgen?
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Dino is mijn vriend
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2012
80 p. : ill.
ISBN
9789020681796 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mark heeft een bijzonder ei gekregen. Door de warmte van de verwarming breekt het ei open en komt er een klein dinosaurusje uit. Mark voedt het beestje stiekem met groente uit de koelkast. Het dier groeit als kool. Mark en zijn vriendjes besluiten Dino naar het bos te brengen. Als hij daar alle bomen kaalknabbelt, beseffen de jongens dat er een oplossing moet worden gevonden, om Dino tegen de mensen te beschermen. Dino moet weg, maar hoe? Spannend verhaaltje, waarbij het ongewone zo wordt verteld, dat je er als lezer in kan geloven. Via zogenaamde artikelen in de krant, blijft de lezer op een grappige manier op de hoogte van hoe het Dino verder vergaat. Een heerlijk, wensvervullend boekje voor jonge dinosaurusliefhebbers. Door het eenvoudige taalgebruik, de korte zinnen en het onderhoudende verhaaltje is het al snel te lezen, al staan er soms voor jonge kinderen wat moeilijke begrippen in de tekst, AVI-E4. De pittige, speelse, ingekleurde pentekeningen maken het verhaal extra aantrekk…Lees verder

Dino is mijn vriend

Mark wil dolgraag een huisdier. Liefst een hond. Liefst die ene puppy van bij de dierenwinkel. Elke ochtend voor hij naar school fietst, stopt hij even voor het raam van de dierenwinkel om de puppy te zien. Daardoor komt hij vaak te laat op school. Maar Mark mag geen huisdieren. Papa kan er niet tegen, dan moet hij niezen en krijgt hij rode vlekken in zijn gezicht.
Op een ochtend staat Mark voor het raam van de dierenwinkel en de puppy is verdwenen. Nu zal hij de puppy nooit meer kunnen zien!  Meneer Wolf, de eigenaar van de dierenwinkel, heeft toch iets voor Mark. Het is een groot ei en niet zomaar een groot ei …
Zoals je al kan raden is het een dino-ei. Mark, de ongeoefende huisdierenliefhebber, moet ineens voor een kanjer van een exemplaar gaan zorgen en dat nog wel stiekem! Mama en papa mogen niet weten dat hij een dino als huisdier heeft. Maar hoe doe je zoiets stiekem? Samen met zijn vriend Auke bedenkt hij een plan. Hoe lang kunnen ze hun geheim bewaren?
Een h…Lees verder

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen, waaronder in 2001 een Gouden Appel op de Biennial of Illustrations Bratislava voor het prentenboek Een opa om nooit te vergeten, geschreven door Bette Westera.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van St…Lees verder op Wikipedia