Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Jan & het geheim van meneer Stromboli

Jan & het geheim van meneer Stromboli

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jan probeert een onzichtbare juwelendief te ontmaskeren. Maar zonder zijn superkracht is hij niet langer Super Jan. Of toch wel? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Jan & het geheim van meneer Stromboli
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Jan en het geheim van meneer Stromboli
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2013]
124 p. : ill.
ISBN
9789020663150 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit vierde deel in de serie over (Super) Jan besluit Jan dat hij zijn superkracht niet langer nodig heeft. Als ‘gewone jongen’ probeert hij een onzichtbare juwelendief te ontmaskeren. Jan vermoedt dat de gast van zijn buren Stromboli, dr. Duisterberg, er meer van weet. Het boek beslaat 24 hoofdstukken met ruime bladspiegel en kluchtige zwart-wittekeningen. Het verhaal wordt verteld in korte zinnen, maar komt moeizaam op gang doordat er veel wordt terugverwezen naar gebeurtenissen in eerdere boeken. De stijl is wisselend met soms uitschieters in moeilijkheidsgraad (bv. ‘Als door een wonder zijn ze toen teruggekeerd’). De plot heeft losse eindjes. Breed uitwaaierende lokale krantenberichten vertellen een deel van het verhaal, wat ten koste gaat van vaart en spanning. Het motto waar het boek mee eindigt lijkt er op ’t laatst bij gehaald: voor vrienden sta je altijd klaar. De ontknoping zelf is origineel. Maar om daarvan getuige te kunnen zijn, moeten lezers wel wat hobbels willen neme…Lees verder

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia