Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Super Jan : een echte held

+1
Super Jan : een echte held
×
Super Jan : een echte held Super Jan : een echte held

Super Jan : een echte held

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Super Jan is bang dat hij zijn krachten kwijt zal raken. En dat terwijl er heel veel problemen zijn. Maar heeft Jan zijn superkracht wel nodig?
Onderwerp
Sterk zijn, Dapper zijn
Leesniveau
AVI 7, AVI E5
Titel
Super Jan : een echte held / tekst en ill. Harmen Van Straaten
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Uniforme titel
Super Jan : een echte held
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2012]
124 p. : ill.
ISBN
9789020663129 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit derde deel van de serie over Super Jan maakt onze held zich ernstig zorgen over zijn superkrachten, die hij op zijn achtste verjaardag opeens had, na een wens bij een vallende ster. Maar nu hij bijna negen wordt, vreest Jan dat die krachten net zo gemakkelijk weer zullen verdwijnen. En dat terwijl er weer volop problemen zijn. Zoals het dreigende ontslag van de speeltuinmeester nu de vader van Jans klasgenoot Bartholomeus Lont ervoor heeft gezorgd dat de speeltuin moet wijken voor een parkeergarage. Toch zal Jan ontdekken dat niet elk probleem hoeft te worden opgelost door superkracht, maar dat wie niet sterk (meer) is, slim moet zijn. Net zoals de eerste twee delen slaagt ook dit fantasievolle en komische verhaal met glans, onder andere door het frisse taalgebruik en de levendige dialogen (AVI-E5). De heerlijk overdreven karakters van diverse personages fleuren het verhaal verder op. Opnieuw een superverhaal met dit keer een passende moraal: wie klaar staat om anderen te helpe…Lees verder

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia