Boek
Nederlands

Super Jan

+1
Super Jan
×
Super Jan Super Jan
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jan wil net zo sterk en dapper zijn als Superman, zodat hij niet bang hoeft te zijn voor pestkop Bartholomeus. Op zijn achtste verjaardag komt zijn wens uit. AVI-M6. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Sterk zijn, Dapper zijn
Leesniveau
AVI E6, AVI 8
Titel
Super Jan / tekst en ill. Harmen van Straaten
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2012] | Andere uitgaven
127 p. : ill.
ISBN
9789020663136 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jan is fan van Superman. Hij spaart alles van Superman en heeft zelfs een Supermanpak. Zijn grootste wens is, dat hij net zo sterk en dapper is als Superman. Jan is juist vaak bang, vooral voor Bartholomeus Lont, de grootste pestkop van de school. Op zijn achtste verjaardag lijkt zijn wens toch uit te komen: als hij de kaarsjes op de taart uit wil blazen, blaast hij alle spullen in de kamer omver. Als Super Jan neemt hij het op tegen Bartholomeus en zijn twee vrienden, tegen twee boeven die de kluis van de bank leeg willen roven en hij helpt mensen in nood, bijvoorbeeld tijdens de kermis. Alleen, dit moet allemaal in het geheim gebeuren. Niemand mag hem zien! Leuk, humoristisch verhaal over een jongen die van een angstig wezentje in een echte held verandert. Vlot leesbaar, geïllustreerd met sfeervolle zwart-witillustraties van de auteur en korte krantenberichtjes. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel, prettig leesbaar lettertype, AVI-E6. Opvallend geelkleurig omslag met een afbeeldin…Lees verder

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia