Een playboy merkt op een dag dat het familiefortuin is verdwenen op een diamantmijn in Angola na.
Titel
Passie
Auteur
Harold Robbins 1916-1997
Verteller
Marina Stockx  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heat of passion
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Speelduur
13:05
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Win Liberte is een playboy, die geld krijgt uit de diamantbusiness, die zijn vader heeft opgezet. Van de ene dag op de andere hoort hij dat de bewindvoerder het familiefortuin naar de filistijnen heeft geholpen op een diamantmijn in Angola na. Liberte reist naar Afrika om te kijken of dat nog wat kan opleveren. Dit verhaal is geschreven door de ghostwriter van de erven Harold Robbins, wel geheel in de stijl van de schrijver. Onwaarschijnlijke avonturen, seksscenes, maar ook romantiek en veel informatie over de diamantbusiness. Gebonden, normale druk, volle bladspiegel.

Over Harold Robbins

Harold Robbins (New York, 21 mei 1916 – Palm Springs, 14 oktober 1997) was een Amerikaans schrijver. Robbins publiceerde meer dan 30 boeken, die werden vertaald in 32 talen en hij verkocht meer dan 750 miljoen exemplaren.

Leven

Robbins werd geboren als Harold Rubin als oudste van vier kinderen van intellectuele, deels Russische en deels Poolse, immigranten. Hij groeide op in Brooklyn en werd opgevoed door zijn vader, die apotheker was, en zijn stiefmoeder. Rubin ging vier jaar naar de George Washington High School. Op achttienjarige leeftijd studeerde hij af en begon als klerk, verantwoordelijk voor de inventaris in een supermarktketen. In 1937 ging hij aan de slag als klerk bij Universal Pictures. In 1957 werd Robbins fulltime schrijver.

Hij trouwde drie maal. De eerste maal in 1937 met zijn jeugdvriendin Lillian Machnivitz, wier vader hem een baan bezorgde bij Universal Pictures waar hij het tot boekhouder schopte. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties