Boek
Nederlands

Van Eyck : Het Lam Gods : het mysterie schoonheid

Van Eyck : Het Lam Gods : het mysterie schoonheid

"In dit excellente boek wordt de vinger op de essentie van kunst gelegd. De auteur laat zien, voelen, beleven. Door de suggestieve kracht van zijn lyrisch taalgebruik komt ook het onzegbare aan bod. Talrijke reproducties illustreren de wandeling doorheen dit universele kunstwerk en wijzen op treffende details zoals men ze met het blote oog nooit te zien krijgt. Terecht kunnen we hier spreken van e
Titel
Van Eyck : Het Lam Gods : het mysterie schoonheid
Auteur
Harold Van de Perre
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1996
159 p. : ill.
ISBN
90-209-2449-4 9789020924497 (hardback)
Plaatsingssuggestie
736.2 (SISO) Beeldende kunstenaars ; Beeldende kunstenaars (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Harold Van de Perre

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PMRMaeyaert

Harold Van de Perre (Ninove, 1 januari 1937) is een Vlaams en Belgisch kunstenaar.

Van de Perre woont en werkt als kunstenaar in Dendermonde. Hij studeerde af aan het Hoger Instituut Sint-Lucas Gent, richting monumentale kunsten, specialisatie glasraamkunst en mozaïek. Van 1963 tot 1997 was hij leraar beeldende kunsten aan het Hoger Instituut Sint-Lucas Gent.

Glasramen

Hij volgde stage als glasraamkunstenaar op het atelier Oidtmann te Linnich (Duitsland). Monumentale glasramen naar zijn ontwerpen zijn onder meer te vinden in kerken en kapellen te Dendermonde, Ninove, Oudenaarde, Diksmuide, Brugge, Gent, Tongeren, Sint-Martens-Latem, Nederboelare, Antwerpen, Lille, Aarschot en Zwijndrecht. Ook in Duitsland te Meschede, abdij Koningsmunster, en in de Nederlandse Antillen in de kathedraal van de hoofdstad. Verder ook in Nederland te St. Willebrord.