Boek
Nederlands

Jan Campert-prijzen 2002

Harry Bekkering (redacteur)
+1
Jan Campert-prijzen 2002
×
Jan Campert-prijzen 2002 Jan Campert-prijzen 2002

Jan Campert-prijzen 2002

Essays en bio- en bibliografische informatie over Kees Ouwens, Menno Wigman, Stefan Hertmans, Douwe Draaisma en Siegfried Woldhek.
Titel
Jan Campert-prijzen 2002 / Harry Bekkering ... [et al.]
Redacteur
Harry Bekkering
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijmegen: Vantilt, 2002
80 p. : ill.
ISBN
90-75697-87-2 9789075697872
Plaatsingssuggestie
Nederlands 855.7 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boekje bevat beschouwingen over de laureaten van de literaire prijzen van de Jan Campertstichting voor 2002. Rob Schouten probeert het hermetische en moeilijke werk van de dichter Kees Ouwens, die voor zijn gehele oeuvre de Constantijn Huygens-prijs ontving, toch wat toegankelijk te maken. Over Menno Wigman, die de Jan Campertprijs kreeg voor zijn dichtbundel 'Zwart als kaviaar, schrijft Yves T'Sjoen, o.a. over de invloed van Baudelaire op deze poëzie. Dietlinde Willockx beschrijft thema's uit de roman in verhalen 'Als op de eerste dag' van Stefan Hertmans (F. Bordewijk-prijs). Douwe Draaisma ontving de J. Greshoff-prijs voor 'Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt' en wordt ingeleid door Gerrit Krol. En de tekenaar Siegfried Woldhek (G.H. 's-Gravesande-prijs voor literaire verdiensten) wordt door Carel Peeters besproken. De beschouwingen horen door de moeilijkheidsgraad van de eerste drie laureaten niet tot de gemakkelijkste lectuur. Paperback.

Over Harry Bekkering

Harry Bekkering (Roosteren, 1944) is een Nederlandse cultuurwetenschapper. Hij was enkele jaren hoogleraar Taal- en cultuurstudies (leeropdracht op persoonlijke titel) aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gespecialiseerd in de kinder- en jeugdliteratuur. Hij promoveerde op een onderzoek naar Simon Vestdijks essayistiek. In de jaren 80 en 90 van de twintigste eeuw was hij bestuurslid en voorzitter van de Vestdijkkring. Hij was ook bestuurslid van de Jan Campert Stichting.

Werken

  • De eeuw van Sien en Otje. De twintigste eeuw (1989)
  • De hele Bibelebontse berg (1989)
  • Veroverde traditie. De poëticale opvattingen van S. Vestdijk (1989)
  • De bloemlezing als breekijzer (1997)
  • Ik had wel duizend levens en ik nam er maar één! Cees Nooteboom (1997)
Lees verder op Wikipedia