Strip
Nederlands

De Beat Generation : een graphic novel

Harvey Pekar (auteur), Ed Piskor (illustrator), Paul Buhle (samensteller)
Het begon met een vriendenclubje dat ging samenwonen dicht bij de campus: de macho Kerouac, de met zichzelf kampende homoseksueel Ginsberg, de junk Burroughs en een handjevol anderen. Tussen al het overmatige alcohol- en drugsgebruik, de ongeremde seks en de road trips door, zorgden zij voor een vernieuwingsgolf in de poëzie en de literatuur, en groeiden uit tot de meest invloedrijke schrijvers va
Onderwerp
Beatgeneration
Titel
De Beat Generation : een graphic novel
Auteur
Harvey Pekar
Illustrator
Ed Piskor
Samensteller
Paul Buhle
Vertaler
Gerben Visser
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Zoelmond: Parvenu, 2012
VII, 199 p. : ill.
ISBN
9789491117039 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Harvey Pekar

Harvey Pekar (Cleveland, 8 oktober 1939 – Cleveland Heights, 12 juli 2010) was een Amerikaans stripauteur. Pekar werkte ook als jazzcriticus.

Pekar werkte als klerk in een ziekenhuis. In de jaren zestig ontmoette hij de artiest Robert Crumb en kwam hij op het idee om een reeks autobiografische stripverhalen te schrijven over het alledaagse leven, die hij American Splendor noemde. Pekar tekende niet zelf, maar liet dat over aan zijn vriend Crumb en andere tekenaars. De reeks, die niet bijzonder succesvol was, kende een vaste groep liefhebbers en werd door Shari S. Berman en Robert Pulcini verfilmd onder de titel American Splendor (2003).

Aan het eind van de jaren tachtig was Pekar acht keer te zien in de show van David Letterman. Door zijn confronterende stijl en zijn openlijke kritiek op General Electric, het bedrijf achter NBC, mocht hij tot in het begin van de jaren negentig niet meer in de show optreden.

Pekar was gehuwd met de schrijfst…Lees verder op Wikipedia