Boek
Nederlands

Arbeidsmigranten in Nederland : verhalen en getuigenissen

Hassnae Bouazza (auteur)

Arbeidsmigranten in Nederland : verhalen en getuigenissen

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder berichten over de uitbuiting van arbeidsmigranten in Nederland. Ze werken in magazijnen en abbatoirs, sorteren de post, oogsten de groenten en maken lange dagen op de vrachtwagen.

Maar wie zijn de mensen achter de krantenkoppen? In dit boek maken we kennis met een aantal van hen. Vijf verschillende levens en vijf verhalen die één belangrijk aspect m
Titel
Arbeidsmigranten in Nederland : verhalen en getuigenissen
Auteur
Hassnae Bouazza
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers, 2022
160 p.
Verschijningsdatum
18-10-2022
ISBN
9789029548045 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Hassnae Bouazza

Hassnae Bouazza (Arabisch: حسناء بوعزة, ḥasnāʾ būʿazza) (Oujda, 13 oktober 1973) is een Marokkaans-Nederlandse journaliste, schrijfster, columniste, vertaalster en programmamaakster.

Ze is geboren in de stad Oujda nabij de Algerijnse grens. Ze verliet met haar familie Marokko om zich bij haar vader te voegen die al in Nederland was, als gastarbeider. Ze kwam in Arkel te wonen, waar de familie Bouazza het enige Marokkaanse gezin was.

Bouazza studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze schrijft columns voor Vrij Nederland en Frontaal Naakt, en werkt als programmamaakster bij de VPRO. Ze staat bekend vanwege het bespreken van onderwerpen die taboe zijn in de Arabische wereld, zoals pornografie. Hassnae is de zus van schrijver Hafid Bouazza.

Bibliografie