Boek
Nederlands

Arbeidsmigranten in Nederland : verhalen en getuigenissen

Hassnae Bouazza (auteur)
+1
Arbeidsmigranten in Nederland : verhalen en getuigenissen
×
Arbeidsmigranten in Nederland : verhalen en getuigenissen Arbeidsmigranten in Nederland : verhalen en getuigenissen

Arbeidsmigranten in Nederland : verhalen en getuigenissen

Persoonlijke verhalen van arbeidsmigranten die naar Nederland kwamen en hoopten fatsoenlijk te kunnen werken, en voor wie de realiteit anders uitpakte.
Titel
Arbeidsmigranten in Nederland : verhalen en getuigenissen
Auteur
Hassnae Bouazza
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, © 2022
132 p.
ISBN
9789029548045 (paperback)
Plaatsingssuggestie
318.6 (SISO) Migranten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verhalende non-fictie over arbeidsmigranten in Nederland. Vaak verschijnen er berichten over uitbuiting van arbeidsmigranten in Nederland. Ze werken in magazijnen en abattoirs, oogsten groenten en maken lange dagen op de vrachtwagen. Maar wie zijn de mensen achter de krantenkoppen? Het boek laat de lezer met zes van hen kennismaken. Zes verschillende mensen, met één ding gemeen: ze kwamen van ver en hoopten in Nederland fatsoenlijk te kunnen werken. Hassnae Bouazza laat zien hoe de realiteit anders uitpakte. Helder, persoonlijk en aangrijpend geschreven.Hassnae Bouazza (Oujda, 1973) is schrijver, columnist, journalist en programmamaker.

Over Hassnae Bouazza

Hassnae Bouazza (Arabisch: حسناء بوعزة, ḥasnāʾ būʿazza) (Oujda, 13 oktober 1973) is een Marokkaans-Nederlandse journaliste, schrijfster, columniste, vertaalster en programmamaakster.

Ze is geboren in de stad Oujda nabij de Algerijnse grens. Ze verliet met haar familie Marokko om zich bij haar vader te voegen die al in Nederland was, als gastarbeider. Ze kwamen in Arkel te wonen, waar de familie Bouazza het enige Marokkaanse gezin was. Haar broer is de schrijver Hafid Bouazza. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht.

Bouazza schrijft columns voor Vrij Nederland en Frontaal Naakt en is programmamaakster bij de VPRO. Ze is de regisseur van de NTR-documentaireserie Seks en de Zonde (2014), bedacht, samengesteld en gepresenteerd door Femke Halsema, over vrouwen in de islam. Ook regisseerde ze de NTR-documentaire De klas van '94 (2019), waarin historicus Nadia Bouras op zoek gaat naar klasgenoten, schoolgenoten, voormalige …Lees verder op Wikipedia