Dvd
Engels

Ponyo : from deep under the sea comes a magical new adventure

Hayao Miyazaki (regisseur), Joe Hisaishi (componist)

Ponyo : from deep under the sea comes a magical new adventure

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Diep in de zee leeft Ponyo, een visje met een mensengezicht. Wanneer ze ontsnapt uit de greep van haar vader, de watertovenaar, leert ze het jongetje Sosuke kennen, die op een klif woont aan de zee. Het is liefde en vriendschap op het eerste gezicht tussen Ponyo en Sosuke. Ponyo wil er alles aan doen om samen met hem op het land te kunnen leven.
Titel
Ponyo : from deep under the sea comes a magical new adventure / original story, screenplay written and directed by Hayao Miyazaki
Regisseur
Hayao Miyazaki
Componist
Joe Hisaishi 1950-
Uniforme titel
Gake no ue no Ponyo
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Optimum Asia, © 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
ca. 97 min.
Aantekening
Taalkeuze: Japans, Engels Ondertiteling: Engels
EAN
5055201811233

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Hayao Miyazaki

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Thomas Schulz

detengase @ Flickr

Hayao Miyazaki (Japans: 宮崎 駿, Miyazaki Hayao; Tokio, 5 januari 1941) is een Japans filmregisseur, -producent, scenarioschrijver, animator, auteur en mangaka. Zijn doorbraak in het westen kwam vooral door het grote succes van Spirited Away, een animatiefilm die in 2003 bij de 75ste Oscaruitreiking werd bekroond als "Beste Animatiefilm". In Japan werd de film zo druk bezocht dat hij de film Titanic van de eerste plaats verdrong.

Miyazaki's films worden gekenmerkt door de muziek van Joe Hisaishi, met wie hij een zeer goede relatie heeft en samenwerkt van bij zijn eerste films. Miyazaki maakte in 2013 op het filmfestival van Venetië bekend dat hij na de film The Wind Rises met pensioen zou gaan.

Biografie

Hayao Miyazaki is de tweede zoon in een familie van vier kinderen. Een deel van zijn vroege jeugd bracht hij door in het verwoeste Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog, iets wat later een grote in…Lees verder op Wikipedia