Dvd
Japans
Het 10-jarige meisje Chihiro komt in een wereld terecht van goden en demonen. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld?
Titel
Spirited away / dir. by Hayao Miyazaki ; original story and screenplay by Hayao Miyazaki
Regisseur
Hayao Miyazaki
Componist
Joe Hisaishi 1950-
Uniforme titel
Sen to Chihiro no kamikakushi
Taal
Japans
Uitgever
Paradiso, 2011 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
125 min.
Aantekening
Japans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504967269
mooov

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze Japanse animatiefilm van regisseur Hayao Miyazaki heeft bijna elke competitie waaraan zij deelnam gewonnen: de Gouden Beer in Berlijn, de juryprijs van het Cinekid filmfestival, de Silverscream Award tijdens het festival van de Fantastische film en natuurlijk de Oscar voor beste animatiefilm. Het verhaal draait rond het 10-jarige meisje Chihiro, dat in een wereld terecht komt die geregeerd wordt door heksen en monsters. Als haar ouders veranderd worden in varkens moet zij in een groot badhuis werken voor goden en demonen. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld? De kranten zijn ook zeer enthousiast, mede omdat het een film betreft die zowel voor de jeugd als voor volwassenen interessant is. Hans Beerekamp (NRC 23-4-'03): 'De traditionele, nagenoeg niet door computers voortgebrachte animatie, herinnert aan de beste tijd van Walt Disney, alleen is het scenario oneindig volwassener en rijker dan het eenduidige moralisme van de strijd tussen goed en kwaad.' David…Lees verder

Over Hayao Miyazaki

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Thomas Schulz

detengase @ Flickr

Hayao Miyazaki (Japans: 宮崎 駿, Miyazaki Hayao; Tokio, 5 januari 1941) is een Japans filmregisseur, -producent, scenarioschrijver, animator, auteur en mangaka. Zijn doorbraak in het westen kwam vooral door het grote succes van Spirited Away, een animatiefilm die in 2003 bij de 75ste Oscaruitreiking werd bekroond als "Beste Animatiefilm". In Japan werd de film zo druk bezocht dat hij de film Titanic van de eerste plaats verdrong.

Miyazaki's films worden gekenmerkt door de muziek van Joe Hisaishi, met wie hij een zeer goede relatie heeft en samenwerkt van bij zijn eerste films. Miyazaki maakte in 2013 op het filmfestival van Venetië bekend dat hij na de film The Wind Rises met pensioen zou gaan.

Biografie

Hayao Miyazaki is de tweede zoon in een familie van vier kinderen. Een deel van zijn vroege jeugd bracht hij door in het verwoeste Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog, iets wat later een grote in…Lees verder op Wikipedia