Boek
Nederlands

Een kinderoog : de vroege jeugd van Xander Specht

H.C. ten Berge (auteur)
+1
Een kinderoog : de vroege jeugd van Xander Specht
×
Een kinderoog : de vroege jeugd van Xander Specht Een kinderoog : de vroege jeugd van Xander Specht

Een kinderoog : de vroege jeugd van Xander Specht

Nadat zijn oeuvre met de P.C. Hooftprijs 2006 was bekroond schreef H.C. ten Berge nog een tweede oeuvre, bestaande uit vijf poëziebundels, enkele prozawerken, poëzievertalingen, literaire essays en ‘veldnotities’ over tal van onderwerpen.
Een kinderoog wordt daar nu aan toegevoegd, narratieve gedichten die gebaseerd zijn op herinneringen aan de jaren veertig van de vorige eeuw. Door de autob
Titel
Een kinderoog : de vroege jeugd van Xander Specht
Auteur
H.C. ten Berge 1938-
Taal
Nederlands
Uitgever
Koppernik, 2022
100 p.
ISBN
9789083237060

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over H.C. ten Berge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Elbert Besaris

Johannes Cornelis (Hans) ten Berge (Alkmaar, 24 december 1938) is een Nederlands dichter, prozaschrijver, essayist en literair vertaler. Hij publiceert onder de naam H.C. ten Berge.

Literaire loopbaan

Ten Berge debuteerde in 1964 met de dichtbundel Poolsneeuw. Hij vertaalde werk van onder anderen Ezra Pound. Voor Ten Berge is dichten een vorm van onderzoek. Hij heeft een grote belangstelling voor natuurvolken als de Eskimo's en de Azteken. In 1967 richtte hij het tijdschrift Raster op, waarvan hij lange tijd de enige redacteur was.

H.C. ten Berge ontving op 19 mei 2006 de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre, dus ook zijn prozawerken, omdat de jury van mening was dat zijn poëzie onlosmakelijk verbonden is met zijn proza.

De auteur heeft zijn roman De stok van Schopenhauer (2012) in eigen beheer uitgegeven omdat zijn uitgever en andere uitgevers het boek niet wilden publicer…Lees verder op Wikipedia