Strip
Nederlands

Boma op de klippen

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
Boma op de klippen
×
Boma op de klippen Boma op de klippen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Boma heeft in een gekke bui een jacht gekocht van een stel Albanese maffi osi. Uiteraard heeft hij zich laten oplichten, maar dat weet hij in eerste instantie niet. Hij nodigt zijn vrienden Kampioenen en hun vrouwen uit voor een cruise op de Atlantische oceaan. De hele groep vertrekt in opperbeste stemming in een charmant Portugees haventje. Na een paar dagen op zee begin nen echter de problemen.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Boma op de klippen
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2022 | Andere uitgaven
[48] p. : ill.
ISBN
9789002255007 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Meneer Boma, grote sponsor van FC De Kampioenen, heeft zich door twee verdachte Albanezen een jacht laten aansmeren, dat in een Spaanse haven op hem wacht. Hij nodigt daarom de clubleden uit voor een zonnige vakantie op zee. Maar de tweede dag al loopt het mis. Het jacht slaat lek en de opvarenden lijden schipbreuk op een zonnig, maar schijnbaar verlaten eiland. Na enkele weken van forse ontberingen blijkt dat er op de andere kant van het eiland een grote stad met jachthaven ligt, voorzien van alle beschavingssnufjes. In dit 82ste avontuur van de serie, gebaseerd op het immens populaire feuilleton van de Vlaamse tv-zender Eén, komen alle personages met hun (on)hebbelijkheden prima tot hun recht en zorgen zo voor simpel amusement.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties