Strip
Nederlands

De geslepen slaper

Hec Leemans (scenarist), Vanas (illustrator), Swerts (illustrator)
+1
De geslepen slaper
×
De geslepen slaper De geslepen slaper
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De geslepen slaper
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Vanas Swerts 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
9789002248337 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Leemans, Swerts en Vanas nemen de lezer in alweer het derde deel van de stripserie 'Vertongen & Co', mee op avontuur met Vertongen. De mensen hebben het vertrouwen verloren in de banken. Zodra enkele klanten hun geld hebben opgenomen en het thuis willen bewaren, begint de ellende. Misdadigers hebben het gemunt op de spaarcenten van de klanten en zo ontvouwt zich een spannend avontuur waarin Vertongen uiteindelijk de hoofdrol speelt. Krijgen de mensen nog hun geld en juwelen terug? En wat is de precieze rol van Vertongen? Deze en andere vragen worden beantwoord in dit full colour stripverhaal van de makers van 'F.C. de Kampioenen'; deze serie is daar een afgeleide van. Geschikt voor alle leeftijden.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties